Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hattrickheld Haller over aangeleerde kwaliteit: ‘Vroeger werd ik boos’

In Lissabon is de naam van Sébastien Haller afgelopen weekeinde ongetwijfeld nog een keer extra onderstreept. De 27-jarige spits maakte al indruk met zijn prestaties in de Champions League en staat na zijn hattrick tegen FC Twente (5-0) inmiddels ook op zestien goals in de eredivisie.

14 februari 2022 - 09:14
Haller Bal 1200
Hoppa, die bal gaat mee naar huis! © Pro Shots

“Het draait goed op dit moment. Niet alleen met mij, maar met het hele team,” vertelt Haller met gevoel voor understatement aan ESPN. “Ik hoop dat we deze lijn doortrekken.”

Hoewel we na de flitsende wedstrijd tegen Twente bijna iedere speler in het wit-rood-wit tot Ajacied van de Wedstrijd kunnen uitroepen, doet Haller met drie treffers ook een serieuze gooi naar die eretitel. De aanvaller geniet zichtbaar van zijn productiviteit. Van het uitbundige juichen is hij niet, maar zijn woorden zeggen genoeg.

“Natuurlijk maakt het mij trots. Ieder doelpunt dat ik maak, vervult mij met trots. Je vertegenwoordigt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en teamgenoten. Dat helpt je om dit soort dingen te doen,” vervolgt de international van Ivoorkust, die ook na zijn avontuur op de Afrika Cup aantoont het scoren nog niet verleerd te zijn.

Voor een spits draait alles om doelpunten en dat is bij Haller niet anders. Soms is hij een langere periode onzichtbaar, om daarna genadeloos toe te slaan. Het is een kwaliteit op zich. Op de tribune hebben we ons tijdens wedstrijden ook wel eens afgevraagd of Haller een verlofdag had opgenomen, waarna hij ons enkele minuten later weer verraste met een echte spitsengoal.

Aanbevolen
Martínez prijst Timber: ‘Aanvallers moeten ons vermoorden, willen ze winnen’

“Dat is inderdaad een stap die ik heb gezet. In het verleden werd ik boos, als ik een paar minuten de bal niet raakte,” is Haller eerlijk. “Dan verloor ik mijn focus en wanneer de goede kans dan kwam, miste ik. Dit is iets wat je leert wanneer je ouder wordt en meer ervaring met je meedraagt. In mijn tijd bij FC Utrecht ben ik daar door de coach ook mee geholpen.”

Zijn doelpunten geven vertrouwen, maar Haller ziet ook nog ruimte om te groeien. “Ik probeer altijd te verbeteren. Met die mentaliteit kan je scoren. Met de juiste focus kun je het verschil maken. Door scherp te zijn op de bepalende momenten.”

Ook in de Champions League kan Haller indrukwekkende cijfers overleggen. In zes groepswedstrijden was hij tienmaal trefzeker. De spits heeft dan ook onwijs veel zin in de dubbele ontmoeting met Benfica, waarvan de uitwedstrijd volgende week woensdag op de rol staat. “Ik hoop dat we ze nerveus maken. We moeten alles uit die wedstrijden halen,” glimlacht Haller.

De bal van het competitietreffen met Twente gaat in de tas mee naar huis. Dat is nou eenmaal traditie wanneer je een hattrick maakt. “Maar ik laat hem eerst signeren door mijn teamgenoten,” besluit Haller.

Aanbevolen
Ten Hag bespreekt centrale duo: ‘Martínez en Timber zijn twee kanjers’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >