Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Martínez prijst Timber: ‘Aanvallers moeten ons vermoorden, willen ze winnen’

‘Hi, everybody!’ Het zijn de woorden van Lisandro Martínez als hij fris gedoucht de perskamer van Ajax binnenwandelt. De verdediger heeft net met 5-0 van FC Twente gewonnen en oogt vrolijk.

14 februari 2022 - 07:11
Martinez 1200
Martínez is een trotse Argentijn in Amsterdamse dienst. © De Brouwer

Martínez schuift niet regelmatig aan voor een perspraatje. Dat heeft veel te maken met de taalbarrière. Zijn Nederlands is niet afdoende en ook de Engelse taal is hij nog niet volledig machtig. Om die reden liet Ajax een tolk aanschuiven, zodat hij zijn verhaal in het Spaans kon afsteken, waarna de hele handel keurig werd vertaald.

Erik ten Hag stak even ervoor al de loftrompet af over zijn centrale duo achterin en dus werd ook de Argentijn gevraagd naar zijn samenwerking met Jurriën Timber. “We moeten bij wijze van spreken allebei ‘vermoord’ worden, willen aanvallers van ons winnen,” stelt Martínez glimlachend. “We hebben allebei een goede winnaarsmentaliteit en willen ontzettend graag prijzen pakken.”

Na afloop van Twente-thuis zagen we de twee met de armen over elkaars schouders richting de kleedkamer benen. Klus geklaard, weer de nul gehouden. “We kunnen het ook gewoon heel goed met elkaar vinden, zowel binnen als buiten de lijnen. We hebben een goede connectie en stappen met dezelfde mentaliteit het veld in. Er telt maar één ding en dat is winnen.”

Aanbevolen
Ten Hag bespreekt centrale duo: ‘Martínez en Timber zijn twee kanjers’

Timber liet zich ontvallen dat Martínez hem soms flink uitscheldt binnen de lijnen. De Argentijn moet erom lachen. “We pakken elkaar wel eens aan op het veld, maar wel altijd op een positieve manier. Enkel en alleen om elkaar op te peppen. Het is altijd aanmoedigend bedoeld.”

De twee-eenheid had wel even tijd nodig om te groeien. Dat had vooral te maken met communicatie. “Daar hadden we de eerste zes à zeven maanden moeite mee, want ik sprak geen Nederlands en geen Engels. Dat is sowieso verbeterd. Als we al foutjes maken, komt het door concentratieproblemen. Het is belangrijk om de hele wedstrijd volledig gefocust te zijn. Daar hebben we vooral heel hard aan gewerkt.”

Martínez zegt trots te zijn voor dit Ajax te mogen spelen. Speelde hij ooit in een team dat zo weinig treffers incasseerde? “Nee, ik maakte dat nog niet vaak op deze manier mee. Maar ik heb natuurlijk ook nog niet voor heel veel clubs gespeeld. Het voelt voor mij ook goed dat de aanvallers voorin weten dat het achterin goed staat. Zo kunnen zij voorin hun werk doen. Maar uiteindelijk doen we het als team, ook het verdedigen. We zorgen er met z’n allen voor dat we heel weinig kansen tegen krijgen.”

Aanbevolen
Ajax bindt ook FC Twente aan zegekar en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >