Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bindt ook FC Twente aan zegekar en dit valt op

Ajax heeft zich tegen FC Twente wederom verzekerd van een driepunter. Ondanks de ellende buiten de lijnen, gaat de club op het veld door waar het al enige tijd mee bezig is: winnen. In eigen huis werd de ploeg uit Enschede met 5-0 opzijgezet.

13 februari 2022 - 18:33
Ajatweverslag800
De 1-0 kwam op naam van... wie anders dan Klaassen?! © Pro Shots

Hoog bezoek!
Het is altijd fijn om bekende gezichten te zien op de tribune. Vanwege de lege stadions zagen we lang geen oud-Ajacieden in de Johan Cruijff Arena, maar nu er steeds meer kan en mag, keren naast de supporters ook mondjesmaat vertrokken spelers terug. Waar Matthijs de Ligt eerder dit seizoen afscheid nam, daar werd zondag Hakim Ziyech in het zonnetje gezet. 

De Tovenaar van Amsterdam krijgt vast nog wel zijn momentje op de middenstip, maar voor nu was het gewoon leuk om Ziyech op de tribune te zien. Nadat hij op de schermen verscheen, schalde het ‘Ziyech, Ziyech, Ziyech’ al snel door het stadion. En terecht, want de creatieveling won zaterdag nog de wereldbeker met Chelsea. Proficiat, Hakim!

Berghuis krijgt voorkeur boven Gravenberch
Soms blijken uit nood ontstaande oplossingen een schot in de roos. Zo ook de nieuwe rol van Steven Berghuis. De zomeraanwinst verving de met corona besmette Ryan Gravenberch tegen zowel Heracles als Vitesse en deed dit werkelijk waar uitstekend. We vroegen ons dan ook al snel af wat Erik ten Hag zou doen bij de terugkeer van Gravenberch. 

Op die vraag kregen we tijdens Ajax - Twente antwoord: Berghuis in de basiself en Gravenberch op de bank. Of dat te maken had met de fitheid van laatstgenoemde? “Ik denk niet dat hij een jas heeft uitgedaan. Gravenberch is behoorlijk fit en zou ook gewoon kunnen spelen,” zo vertelde Ten Hag voorafgaand aan ESPN.

Desondanks koos de trainer wederom voor Berghuis op linkshalf. Geen gekke keuze, gezien de prestaties van hem op die positie. Toch kwam Ajax in de openingsfase niet lekker uit de verf. De Ajacieden ontsnapten zelfs aan een achterstand, nadat Ricky van Wolfswinkel op de lat kopte. Een broodnodige wake-upcall, waarna de thuisploeg beter begon te voetballen.

Daar is-ie weer: Mister 1-0!
We gokken dat Davy Klaassen wel eens gek wordt van de bijnaam ‘Mister 1-0’, maar zo lang de middenvelder openingstreffers blijft maken, kunnen we gewoon niet anders. Tegen Twente was Klaassen wederom de man die het eerste doelpunt op het scorebord zette. Een corner werd via het hoofd van Sébastien Haller verlengd, waarna de nummer zes kon binnenknikken. Een hoekschop uit het boekje, maar ook hartjes voor het juichen. Laat dat maar aan Davy over!

Mister 1-0 had overigens ook best Mister 2-0 mogen worden. Klaassen kreeg vlak voor rust de ideale kans om de marge te verdubbelen, maar het lukte hem niet om een lage voorzet van Berghuis achter Lars Unnerstall te werken. Zo hard als Klaassen juichte na de 1-0, zo hard baalde hij ook van de gemiste kans op de 2-0.

Haller wéér op de goede plek
Net zoals het geen verrassing meer is dat Klaassen de 1-0 scoort, is het ook geen verrassing meer dat de naam van Haller op het scorebord komt. De spits tekende tegen Twente niet alleen voor de tweede treffer van de wedstrijd, maar ook voor zijn veertiende goal dit eredivisieseizoen.

Unnerstall wist nog wel redding te brengen op het afstandsschot van Jurriën Timber, maar had geen antwoord op de rebound van Haller. De Ivoriaans international maakte in zijn carrière vast wel eens mooiere doelpunten, maar altijd op de goede plek staan is ook een vak.

Tadic mist wéér vanaf de stip en hattrick voor Haller
Waar Haller vrolijk doorgaat met scoren, daar lijken de rake pingels van Dusan Tadic steeds minder een vanzelfsprekendheid te worden. Als de aanvoerder vanaf de stip mag aanleggen, gaan we er normaal gesproken vanuit dat het ook hangen is, maar tegen Twente miste Tadic voor de tweede keer op rij vanaf de stip.

Terwijl de captain nog baalde, schoot Edje – deze keer in de vorm van Robin Pröpper – te hulp. Ook Haller deed met een uitgeschoven been en een keurige intikker nog twee duiten in het zakje, waardoor de attente spits een hattrick op zijn naam kreeg en Ajax uitliep naar een 5-0-zege.

Onze aandacht gaat stiekem al uit naar het Europese treffen met Benfica, maar eerst moet Willem II op Tilburgse bodem nog worden verslagen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >