Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag bespreekt centrale duo: ‘Martínez en Timber zijn twee kanjers’

Ook na de eclatante 5-0-zege op FC Twente ging het veel over de doelpuntenmakers, dus vroegen we Erik ten Hag maar eens naar zijn sterke centrale duo achterin. De trainer stak de loftrompet, al was er zoals altijd ruimte voor een kritische noot.

14 februari 2022 - 07:10
Timber Martinez 1200
Martínez en Timber ogen al heel het seizoen vastberaden. © Pro Shots

Ajax hield weer de nul, voor de zoveelste keer. De ploeg van Ten Hag incasseerde slechts vijf doelpunten in tweeëntwintig eredivisieduels. Dat is een compliment voor Remko Pasveer en alle spelers, maar ook zeker voor het centrale duo achterin. Tegen Twente kwam er wederom bijna geen muisje langs bij Lisandro Martínez en Jurriën Timber.

“Weer de nul gehouden. Ze doen het buitengewoon goed, dat is helder,” reageerde de trainer dan ook vol lof op vragen van Ajax Life. Maar Ten Hag trekt het graag breder en benadrukt dat de twee achterin het niet alleen doen. “Álvarez staat ook voor ze en we verdedigen sowieso met z’n elven.”

“We leggen ontzettend veel arbeid in onze verdedigende acties en onze pressing,” vervolgt de coach. “De organisatie staat goed. Iedereen weet wat-ie moet doen. Daarom is het ook heel moeilijk om kansen tegen ons uit te spelen.”

Aanbevolen
Martínez prijst Timber: ‘Aanvallers moeten ons vermoorden, willen ze winnen’

Maar dan keert Ten Hag toch terug naar het duo Timber-Martínez. “Die twee doen het inderdaad buitengewoon sterk. Ze staan verdedigend hun mannetje. Niet alleen verdedigend, maar ook opbouwend en aanvallend, al hadden ze op dat punt in de eerste 25 minuten veel meer initiatief moeten nemen. Mede daarom hadden we het aan het begin best lastig.”

Ten Hag houdt zijn spelers altijd scherp. Er is geen ruimte voor verslapping. Het kan, nee, het moet altijd beter. En dus ook tegen Twente was hem bovenstaande opgevallen. Begrijp de trainer niet verkeerd, want van opbouwende kritiek word je beter. Verder is hij dik, maar dan ook dik tevreden over zijn linker- en rechter centrale verdediger.

“Ik denk dat ze uitblinken in alles. Ze verstaan elkaar goed. Er zit leiderschap in en ze hebben alle twee een heel goed anticiperend vermogen. Ze zijn beiden goed aan de bal, redelijk tot heel snel, in de duels sterk en agressief. Het zijn twee kanjers. Of ik nog wel eens verrast ben hoe rustig Timber in elke situatie blijft? Nee.”

Aanbevolen
Ajax bindt ook FC Twente aan zegekar en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >