Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn hoopt dat Ajax snel uit ‘klotefase’ komt

We blijven de club altijd onvoorwaardelijk steunen, maar het is op dit moment eventjes niet leuk om Ajaxsupporter te zijn. We zien hoe onze ploeg worstelt en ploetert richting de winterstop. Steven Bergwijn kijkt dan ook uit naar het WK.

07 november 2022 - 09:21
Bergwijnajapsv800
Bergwijn oogde nogal aangeslagen na afloop. © Pro Shots

Het deed serieus pijn om Ajax tijdens de verloren topper (1-2) opbouwend zo machteloos te zien. En dat terwijl Alfred Schreuder een behoorlijk offensief elftal het veld instuurde. Je verwacht dan dat er meer wordt gecreëerd. Tegen PSV viel het allemaal vies tegen. 

Na afloop deed een zichtbaar aangeslagen Bergwijn zijn verhaal voor de camera van ESPN. “Het was gewoon slecht. Wedstrijdspanning is normaal, maar je moet wel de juiste dingen blijven doen en voetballen. Dat hebben we niet gedaan.”

Ajax had maar weinig in de melk te brokkelen. Datzelfde gevoel overheerste op het veld. “Het was van beide kanten niet best, maar ik had niet het gevoel dat we een goal zouden maken. Op een gegeven moment gingen we pompen en krijg je mogelijkheden, maar dit is geen Ajax. Dit is niet hoe wij willen voetballen. Hoe dat komt? Ik zou het niet weten.” 

Aanbevolen
Pasveer: ‘We moeten het van voetballen hebben, niet van vechten’

We snakken naar het Ajax dat we zo graag zien voetballen, met tempo, creativiteit en lef. Het zit er heus in, maar het komt er momenteel totaal niet uit. “We hebben genoeg kwaliteit. Aan het begin van het seizoen gingen de ballen er van alle kanten in. Toen deden we wat we moesten doen. We zitten nu gewoon in een klotefase. Daar moeten we uit.” 

Bergwijn reageert desgevraagd op de spreekkoren die vanaf de tribune klonken. De trainer was het mikpunt van het publiek. Het ‘Schreuder, rot op’ loog er niet om. “Wat moet ik daarvan vinden? Het is hun mening. Zoiets is niet aan mij. Daar hou ik mij niet mee bezig.”  

Het is nu zaak de eerste competitiehelft tot een goed einde te brengen. Als er wordt gewonnen van Vitesse en FC Emmen, gaat Ajax alsnog als koploper de winterstop in. Toch steekt Bergwijn niet onder stoelen of banken dat hij op dit moment uitkijkt naar het WK. “Dat kun je wel zeggen, ja.”

Aanbevolen
Schreuder is niet bang dat de druk bij Ajax te groot wordt

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >