Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder is niet bang dat de druk bij Ajax te groot wordt

De emoties liepen hoog op bij het treffen tussen Ajax en PSV (1-2). Vanaf de tribunes hoorden we kritische spreekkoren, terwijl de spelers van beide clubs vooral vaak met elkaar in de clinch lagen. Tot onvrede van Alfred Schreuder.

Door Jordy Haak
06 november 2022 - 20:42
Schreuder PSV 1200
Schreuder spreekt over een teleurstellende wedstrijd. © Pro Shots

“Het was een teleurstellende wedstrijd,” trapte de oefenmeester een open deur in. “In balbezit hebben we heel weinig laten zien, tegen een goed georganiseerd PSV. In de slotfase hoopten we met lange ballen dat-ie nog een keer goed zou vallen, maar we hebben geen aanspraak gemaakt op een resultaat. Dat is teleurstellend.”

Met de verschillende opstootjes was de trainer niet blij. Tijdens de wedstrijd vlogen de Ajacieden en PSV’ers elkaar al in haren. Na het laatste fluitsignaal escaleerde de boel opnieuw. “Ik denk dat er een bepaalde frustratie bij komt kijken. We kwamen achter en voelden dat we niet goed in de wedstrijd zaten. Een kortstondig opstootje kan je helpen om de boel op scherp te zetten, maar wat na de wedstrijd gebeurde, keur ik absoluut niet goed. Die energie kunnen de spelers beter in de wedstrijd gebruiken.”

Daarmee slaat de trainer de spijker op de kop. Het ontbrak Ajax volledig aan pit. We zagen de mannen in het wit-rood-wit vooral spartelen. De opbouw deed soms pijn aan de ogen. Geen moment kwamen de manschappen van Schreuder lekker aan voetballen toe. Nog geen topwedstrijd werd dit seizoen gewonnen. Daar baalt Schreuder ook van. Hij wil er echter niet aan dat de druk te groot wordt.

“Er is hier altijd druk,” counterde de hoofdcoach. “De supporters verwachten dat wij in eigen huis PSV verslaan. Dat is terecht. Ook ik vind dat we als Ajax deze wedstrijd moeten winnen. Of ik mij gesteund voel door de clubleiding? Zeker, die steun ervaar ik dagelijks. Ik ben niet bang dat de druk te groot wordt.”

Aanbevolen
Pasveer: ‘We moeten het van voetballen hebben, niet van vechten’

Schreuder hamert er dan ook nogmaals op dat zijn team in ontwikkeling is. Regelmatig wisselt hij van basisopstelling, waardoor de automatismen ontbreken. Toch baart dat hem geen zorgen. “Dat zie je bij andere topclubs ook. Soms zijn keuzes noodgedwongen. Zo was Brian Brobbey meerdere wedstrijden niet fit. Nu maak ik ook andere keuzes omdat Owen Wijndal niet kan spelen. Ook ik vind dat er veel beter kan, maar het team is in ontwikkeling. Tegen PSV was het niet goed genoeg.”

Over de manier waarop de tegengoals tot stand kwamen, is Schreuder kritisch. “De 0-1 is een goede goal, maar wij moeten die bal kunnen verdedigen. En een afgeslagen corner mag nooit binnenvallen. Natuurlijk is dat frustrerend, omdat je weet hoe PSV het doet. Vooral met Cody Gakpo en Luuk de Jong. We hebben daar nog op gehamerd.”

“Ik denk niet dat dit puur met kwaliteit te maken heeft,” vervolgde hij. “De ervaring om dit soort ballen eruit te halen, moet je opdoen in wedstrijden, maar de tijd is bij Ajax niet groot. Het is zaak hiervan te leren, zodat we woensdag tegen Vitesse beter voor de dag komen.”

Schreuder kijkt zelf ook in de spiegel. “Ik vond ons in een veel te laag tempo spelen. Dat reken ik ook mezelf aan. In de rust hebben we het geprobeerd te herstellen, maar al snel viel de 0-2. Dan speel je PSV nog meer in de kaart. Wat ik anders had kunnen doen? Ik vind het nu te snel om dat al te kunnen beoordelen.”

Op de tribunes vroeg het publiek in liedjes om het vertrek van de hoofdtrainer. Dat kreeg hij zelf langs de lijn vanzelfsprekend ook mee. “Ik snap hun emotie, want het is niet goed als je 0-2 achter staat tegen PSV. Wij kunnen absoluut beter en moeten de schroom van ons afgooien. Dit is een zure nederlaag, waar we van moeten herstellen. Als we onze inhaalwedstrijd tegen Vitesse winnen, staan we weer bovenaan. Dat is nu ons doel.”

Aanbevolen
Bergwijn hoopt dat Ajax snel uit ‘klotefase’ komt

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >