Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer: ‘We moeten het van voetballen hebben, niet van vechten’

Afgezien van het tegenvallende veldspel tegen PSV, oogde Ajax behoorlijk opgefokt tijdens de met 1-2 verloren topper. Remko Pasveer had liever gezien dat zijn ploeg die energie in de wedstrijd had gestopt.

06 november 2022 - 20:16
Pasveerajapsv800
Een balende Pasveer na de 0-2. © Pro Shots

Ajax ploetert al weken met zijn vorm. Ook tegen PSV legden de Ajacieden een belabberde wedstrijd op de mat. Alles waar onze club normaal gesproken om wordt geroemd, ontbrak tijdens het duel met de Eindhovenaren. Geen tempo, geen creativiteit en geen lef. 

Precies hetgeen waar Ajax voor was gewaarschuwd, gebeurde bij de 0-1. Cody Gakpo kon zonder enige druk van de verdediging voorgeven, waarna Luuk de Jong binnenwerkte. Pasveer zag het gebeuren. “Tijdens de Johan Cruijffschaal gebeurde dit ook. Je weet dat dit hun kwaliteit is. Eén moment is gelijk fataal.”

Bij de tweede tegengoal ging het wederom mis in de verdediging. Na de genomen corner stonden de Ajacieden nog goed in positie, maar wat stationnetjes verder lag het achterin opeens open. “We anticiperen daar niet goed. Zij reageerden gewoon sneller. Dat mag niet. We moeten zo scherp zijn om die bal weg te schieten. Dat is de wil om te winnen.”

Als spelers zoiets zeggen, krabben we vaak even achter de oren. De wil om te winnen moet er toch altijd zijn? “Het was er wel, maar soms heb je momenten dat je iets extra’s moet geven. Dan moet je laten zien dat er niks te halen valt, ten koste van alles. Dat deden we niet. Tuurlijk is dat zorgwekkend, maar zoiets moet groeien.”

Aanbevolen
Schreuder is niet bang dat de druk bij Ajax te groot wordt

Wat verder opviel aan het duel, was hoe fel de opstootjes waren. Tot twee keer aan toe vlogen beide teams elkaar in de haren. Emotie hoort bij een topper, maar dit ging wel erg ver. Pasveer daarover: “We kunnen die energie veel beter in de wedstrijd stoppen. Ik heb liever dat de jongens na afloop kapot zijn. Te moe om überhaupt nog iets te doen.”

“We moeten ons meer focussen op de wedstrijd,” vervolgt Pasveer. “We moeten het van het voetballen hebben, niet van het vechten. Als je daarin te veel meegaat, haal je jezelf uit het spel. We moeten ons niet mee laten slepen. Uiteindelijk moet je wel die vechtlustmentaliteit hebben, maar we gingen nu te ver.”

Hoe gek het ook klinkt, bij een overwinning op Vitesse gaat Ajax ‘gewoon’ als koploper de winterstop in. Overwinteren in Europa, er goed voorstaan in de titelrace en dan toch over een kleine crisis spreken. Zoiets kan alleen bij Ajax. “Dat is ook de positie waarin we willen zitten. We eisen van onszelf dat we alles winnen. Dan zijn dit zijn geen goede resultaten.”

Aanbevolen
Onmachtig Ajax gaat onderuit tegen PSV en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >