Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen schaamt zich kapot, Timber mist agressiviteit

Een inspiratieloos Ajax incasseerde tegen Go Ahead Eagles opnieuw duur puntenverlies (1-1). Het lamlendige spel van de Ajacieden werd genadeloos afgestraft. Davy Klaassen en Jurriën Timber reageren na afloop.

02 oktober 2022 - 10:17
Klaassenajagae800
Klaassen weet dat het beter moet. Heel veel beter. © Pro Shots

We zagen met lede ogen aan hoe tam Ajax aan de wedstrijd begon. Soms is het een kwestie van op gang komen, maar de spelers bleven in een lage versnelling hangen. Toch ging de ploeg rusten met een 1-0-voorsprong. Je hoopt dan op meer gif in de tweede helft, maar we weten allemaal hoe dat afliep.

“We moeten beter dan dit,” verzucht Klaassen na afloop voor de camera van ESPN. “Als je met 1-0 voorstaat, mag je dat nooit meer weggeven. We hadden genoeg kansen op de tweede en derde goal. Het is leuk dat je scoort, maar als je thuis met 1-1 gelijkspeelt tegen Go Ahead, schaam je je kapot.” 

En dat terwijl Ajax de kans kreeg om opnieuw lijstaanvoerder te worden. Door de misstap van PSV lag de koppositie voor het grijpen. Je verwacht dan een getergde ploeg, al vindt Timber dat de Ajacieden vooral naar zichzelf moeten kijken. “Het is kinderachtig om de uitslag van PSV als oppepper te zien. De focus lag op onze eigen wedstrijd.”

Aanbevolen
Taylor verwijt Ajax gebrek aan scherpte

Als de verdediger wordt gevraagd naar de oorzaak van het gelijke spel, horen we termen die Kenneth Taylor en Alfred Schreuder ook al gebruikten. “Ik miste een stukje scherpte, agressiviteit, tempo en de wil om te scoren. Het was allemaal een beetje down. We waren ook niet scherp in het veroveren van de tweede bal, voorzetten en de restverdediging. Dan roep je het over jezelf af. Eén kans, één goal en je verliest punten.”

Het is de derde tik in korte tijd die Ajax krijgt. Veel tijd om de domper te verwerken, is er echter niet. SSC Napoli komt dinsdag op bezoek. Timber hoopt op een reactie van zijn ploeggenoten. “We hebben gewoon een goed team. Ik heb vertrouwen in deze ploeg. Dit mag niet gebeuren, maar het hoort erbij. Het gaat om de reactie.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Ook met deze spelers moeten we van Go Ahead winnen’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >