Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor verwijt Ajax gebrek aan scherpte

Kenneth Taylor weet dat Ajax het onnodige gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (1-1) volledig aan zichzelf te wijten heeft. De middenvelder stak na afloop de hand in eigen boezem en sprak over een gebrek aan scherpte.

Door Jordy Haak
01 oktober 2022 - 22:58
Taylor Go Ahead 1200
Volgens Taylor was van onderschatting geen sprake. © Pro Shots

“Dit gelijkspel komt wel hard aan. We konden uitlopen op PSV, maar laten dat na. Een 1-1-gelijkspel tegen Go Ahead Eagles mag gewoon niet,” reageerde Taylor stellig. “We zijn verplicht om deze wedstrijd te winnen, maar we waren niet scherp. Dan is het lastig tegen elke ploeg. Het gaat niet vanzelf.”

Die laatste woorden van Taylor klinken enigszins zorgelijk. Na de nederlagen tegen Liverpool en AZ zou je verwachten dat de Ajacieden met het mes tussen de tanden op het veld verschijnen. Toch oogde het spel in grote fases plichtmatig. Maakt Taylor zich geen zorgen richting het Champions League-duel met SSC Napoli?

“Nee, want ik heb alle vertrouwen in ons team,” antwoordt hij op een vraag van Ajax Life. “Dinsdag staan we er gewoon en dan moeten we winnen. Ik denk niet dat er tegen Go Ahead sprake was van onderschatting. Het is ook echt niet zo dat we al met Napoli bezig waren. We hebben het nog helemaal niet over die wedstrijd gehad.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Ook met deze spelers moeten we van Go Ahead winnen’

Dan blijft de vraag waardoor het dan wel mis ging tegen de nummer dertien van de eredivisie. “Wij moeten een tweede treffer maken,” is het simpele antwoord van Taylor. “Dan is het klaar. Ik kreeg zelf ook nog een kans, maar we doen het uiteindelijk niet. Waar dat precies aan lag, vind ik moeilijk te zeggen. We hebben onvoldoende gevochten.”

Hoewel hij daar zelf verder geen conclusies aan verbindt, is dat laatste een pijnlijke constatering. Alfred Schreuder rept op zijn beurt over een gebrek aan precisie en te weinig creativiteit in de eindfase.

Er is werk aan de winkel, maar veel tijd om de domper te verwerken is er niet. Het treffen met Napoli staat alweer voor dinsdag op de rol. Daarbij is duidelijk dat de druk er voor Ajax vol op staat.

Aanbevolen
Plichtmatig Ajax krijgt tegen Go Ahead deksel op de neus en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >