Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Ook met deze spelers moeten we van Go Ahead winnen’

Ajax liep tegen Go Ahead Eagles voor de derde keer op rij tegen een domper aan (1-1). Het was allemaal te slap, te traag en te plichtmatig. Of dat kwam door de gewijzigde basiself? Alfred Schreuder denkt van niet.

01 oktober 2022 - 23:08
Schreuderajagae800
Schreuder spreekt over een zuur resultaat. © Pro Shots

“Als je puur naar het resultaat kijkt, is dat slecht,” zo concludeert de trainer na afloop. “Je mag thuis tegen Go Ahead Eagles niet gelijkspelen. Ook over de manier van voetballen was ik niet tevreden. We weten uit ervaring dat de eerste wedstrijd na de interlandperiode vaak stroef verloopt, maar dan gaat het erom dat je de wedstrijd zakelijk uitspeelt. Dat hebben we niet goed gedaan.” 

Ajax kwam via Davy Klaassen nog wel op een 1-0-voorsprong, maar verzuimde de score verder uit te breiden. Je hoopt dat de spelers na zo’n openingstreffer doorpakken, maar het hield ook in de tweede helft allemaal niet over. En als je zelf niet scoort, is het wachten op de spreekwoordelijke deksel op de neus. 

Schreuder vindt dat zijn spelers meer hadden kunnen doen bij de tegentreffer. “Het begint bij een verkeerde kaats, maar dan nog staan we met zes-tegen-vier. Dan gaat het erom dat je de voorzet verdedigt. Dat gebeurt niet. Zo komt hun enige doelpoging en de tegengoal tot stand.”

Aanbevolen
Taylor verwijt Ajax gebrek aan scherpte

Na de tegentreffer besloot de trainer in te grijpen. Hij voerde drie wissels door. Was dat te laat? En had hij niet gewoon met de sterkte elf moeten beginnen? Schreuder staat nog steeds achter zijn keuze voor de gewijzigde basiself. “Ook met deze spelers moeten we van Go Ahead winnen.”

“De jongens die normaal niet spelen, deden het prima,” vervolgt de oefenmeester. “Florian Grillitsch probeerde in te vullen wat we van hem vroegen. Hij kwam steeds beter in de wedstrijd, maar we misten creativiteit voorin. Lucas Ocampos stond in het begin iets te laag. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam hij er beter in. Hij oogde energiek.”

Ook met de ingebrachte wissels lukte het Ajax niet het tij te keren. Zodoende liep de ploeg weer tegen puntenverlies aan. “Het is al met al een zuur resultaat. We vergeten de 2-0 te maken. Dan kan dit gebeuren. Dat mag niet, maar het gebeurt wel.”

Aanbevolen
Plichtmatig Ajax krijgt tegen Go Ahead deksel op de neus en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >