Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag niet bang voor mokkende spelers: ‘Belang van Ajax staat boven alles’

Erik ten Hag is de grote winnaar van de afgelopen transferperiode, nu zijn selectie grotendeels intact is gebleven. Tegelijkertijd heeft hij de pittige taak om zijn overvolle spelersgroep te managen richting nieuw prijzenwaar. ‘De selectie is goed gevuld, maar wij hebben veel spelers nodig,’ is de oefenmeester duidelijk.

03 september 2021 - 10:25
Ten Hag Langs Veld 1200
Ten Hag denkt met het drukke programma veel spelers nodig te hebben. © AFC Ajax

Terwijl bij veel supporters de F5-toets het dinsdag flink moest ongelden, wist Ten Hag al dat er op Deadline Day weinig zou gebeuren bij Ajax. “Ik heb uiteindelijk wel met Marc Overmars gebeld en hij zei dat het een rustige dag zou worden,” vertelt de trainer op de website van Ajax.

“Daar ben ik blij mee, want wij hebben nu een goede selectie, die in balans is en hongerig is. Nu komt het aan op finetunen, want in de Champions League moet alles kloppen.”

Jongens als David Neres, Nico Tagliafico en Andre Onana stonden op de nominatie om te mogen vetrekken, maar zijn ook na het verstrijken van de deadline nog Ajacied. De keuze is daardoor reuze voor Ten Hag, die dat zelf overigens niet als een overbodige luxe ziet.

Aanbevolen
Ten Hag moet overvolle selectie ‘managen’ richting nieuw prijzenwaar

“We zitten in een seizoen na een EK, een Copa América en een Gold Cup. We hebben nog altijd te maken met de coronapandemie en in januari komt er nog een Afrika Cup aan. Dat betekent dat er continu spelers bij Ajax niet beschikbaar zijn om wedstrijden te spelen. Daar moeten we op inspelen en dat hebben we met deze selectie in ieder geval gedaan.”

De concurrentiestrijd zal alleen maar verder toenemen. Zo azen Antony, Steven Berghuis en Neres allemaal op de rechtsbuitenpositie. Bang voor mokkende spelers is Ten Hag echter niet. “Het belang van Ajax staat boven alles,” verduidelijk hij. “Spelers zullen zich daarnaar moeten schikken. Wie dat niet doet heeft een probleem. Er kan altijd een keer een teleurstelling zijn, maar de groep mag daar geen last van hebben. Het mag het resultaat niet in de weg staan.”

Daar draait het volgens de trainer immers allemaal om: samen prijzen winnen. “Zo is het de afgelopen jaren gegaan en ik hoop dat ze die les goed hebben begrepen. We moeten samen succesvol zijn. Dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Ook als de markt straks weer beter wordt en die markt zal herstellen.”

Voorlopig kan de focus volledig op het voetbal gericht worden. Met een bomvolle maand in aantocht, waarin de eredivisie verder gaat en de Champions League begint. “Het gaat erom iedere wedstrijd te pieken. Daar moeten we naar streven en met z’n allen op een goede manier mee omgaan. Om de drie dagen moeten we er staan en dat zal niet altijd met dezelfde elf namen zijn.”

Aanbevolen
Onana keert terug op trainingsveld bij Jong Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >