Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag moet overvolle selectie ‘managen’ richting nieuw prijzenwaar

‘Deadline Day’ is voorbij en alle stof is neergedwarreld. Of nou ja, bij Ajax was er weinig sprake van spectaculaire lastminute transferzaken. Sterker nog, er leek een serene rust te heersen op de burelen in de Johan Cruijff Arena. Ook Andre Onana, David Neres en Nico Tagliafico zijn nog altijd speler van Ajax.

01 september 2021 - 10:15
Ten Hag 1200 Transfers
De keuze is reuze voor Ten Hag, zeker voorin. © AFC Ajax

Directeur spelerszaken Marc Overmars stelde nog niet zo lang geleden dat Ajax voor zo’n 50 miljoen euro moest verkopen. De club is immers ook hard geraakt door corona. Overmars wist een aantal spelers voor fijne bedragen te slijten, maar het gewenste bedrag werd niet behaald.

Met de verkoop van Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC, 3 miljoen), Lassina Traoré (Shakhtar, 10 miljoen) en Kjell Scherpen (Brighton, 5 miljoen) kom je op een som van 18 miljoen euro. Ook de transfersommen van Razvan Marin (10 miljoen) en Noa Lang (6 miljoen) vallen nog binnen deze window, dus kom je op zo’n 34 miljoen euro uit. Lisandro Magállan vertrok ook weer. Dit keer naar Anderlecht en wederom op huurbasis.

De verwachting was na Vitesse-thuis (5-0) nog dat Onana zou vertrekken. Erik ten Hag stelde dat klip en klaar, maar kennelijk is door geïnteresseerde clubs toch niet doorgepakt of kwam men er simpelweg niet uit. Er was eveneens beweging rond Tagliafico, maar de kleine Argentijn moet zich wederom richten op een seizoen met Ajax. Voor Neres geldt hetzelfde. Mogelijk ontstaan nieuwe mogelijkheden in de winter, maar vooralsnog blijft het drietal dus in Amsterdam. Dat geldt ook voor Zakaria Labyad, die zijn contract in de Arena gewoon uit wil dienen.

Aanbevolen
Overmars baalt van verdampen marktwaarde Onana en Neres

Tegenover de niet-vertrekkers staan een aantal aanwinsten, waarvan Steven Berghuis (5,5 miljoen) en Mohamed Daramy (12 miljoen) de grootste blikvangers zijn. Ook Danilo Pereira keerde terug van zijn huurperiode in Enschede. Verder hengelde Ajax twee doelmannen binnen: de ervaren Remko Pasveer (transfervrij, Vitesse) en talent Jay Gorter (1 miljoen, Go Ahead).

Waar Overmars meer centjes had willen beuren, daar heeft Ten Hag al met al niet te klagen over de kwaliteit in zijn selectie. Vooral voorin is de keuze nu bijzonder reuze en het zal nog een hele klus worden Haller, Danilo, Tadic, Neres, Antony, Labyad, Berghuis én Daramy tevreden te houden. Topdrukte, alles! Kan Neres zich opladen om de concurrentiestrijd aan te gaan?

En wat gaat Ten Hag doen met Onana? De keeper blijft nu zeker tot de winter en kan per 4 november weer spelen. Ajax speelde in op zijn vertrek met het halen van twee nieuwe doelmannen, maar de man van het verkeerde pilletje is nog altijd Ajaxkeeper. Ten Hag heeft altijd gezegd de beste keeper op te stellen en dus zijn we benieuwd of we Onana op enig moment terug zien keren onder de lat. En hoe reageren de overige keepers daar dan op?

Tagliafico is eveneens nog altijd Ajacied, maar daarvan kun je in elk geval nog stellen dat de spoeling op zijn positie nogal dun was. De Argentijn is een dapp’re strijder en wij durven de stelling aan dat hij zich wederom weet op te laden en zijn beste beentje voortzet.

Ten Hag stelt zo vaak hij kan dat hij meer dan elf basisspelers heeft en dat is dit seizoen helemaal het geval. We zijn benieuwd hoe de trainer en de spelers daarmee omgaan. Interessant!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >