Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars baalt van verdampen marktwaarde Onana en Neres

Met David Neres en André Onana leek Ajax tot voor kort twee goudmijntjes in handen te hebben, maar Marc Overmars zag een groot deel van dat kapitaal in rap tempo verdampen. En daar baalt hij van.

30 augustus 2021 - 14:36
Overmars 1200 (1)
Overmars verwacht nog uitgaande transfers voor het sluiten van de markt. © Pro Shots

Het verhaal is inmiddels wel bekend. Onana nam vorig jaar een verkeerd pilletje en mocht vanwege de dopingzaak bijna een jaar niet voetballen. Neres kwam door blessureleed ook slechts sporadisch in actie, waardoor de marktwaarde voor beide Ajacieden flink is gekelderd.

Een vertrek uit Amsterdam voor het sluiten van de transfermarkt is nog steeds heel realistisch, maar de bedragen die dan op tafel komen zijn totaal anders dan voorheen werd gehoopt.

“We hebben in acht of tien jaar tijd echt wat opgebouwd, maar dat zie je in twee jaar wegsmelten,” vertelt Overmars voor de camera van ESPN. “Onana vertegenwoordigde een waarde van 25 miljoen, als het niet meer was. En Neres had een waarde van 25 á 30 miljoen euro. Dat is bijna verdampt.”

‘Álvarez brengt iets extra’s’
Overmars gaf eerder aan dat Ajax voor ongeveer vijftig miljoen euro aan spelers moet verkopen om dit seizoen quitte te spelen. Dat gaat deze transferzomer niet lukken. “De teller staat op minder dan 34 miljoen,” vervolgt de directeur spelerszaken. "Of het door mijn hoofd is gegaan om Edson Álvarez aan Stade Rennes te verkopen? Daar heb ik wel aan gedacht ja, maar uiteindelijk denken we hem toch hard nodig te hebben.”

Daarin speelt de mentaliteit van de Mexicaan volgens Overmars een belangrijke rol. “We hebben genoeg spelers die op zijn positie kunnen spelen, maar in combinatie met Lisandro Martínez en Nico Tagliafico brengt hij wel iets extra’s in het team. Als Nico op de laatste dag nog vertrekt en Álvarez is al verkocht, dan valt er wel wat weg,” verduidelijkt Overmars de beslissing om Álvarez in Amsterdam te houden.

Aanbevolen
Antony: ‘Blij om voor deze fantastische supporters te spelen’

‘Daramy een publieksspeler’
Het ziet er niet naar uit dat er voor dinsdagavond middernacht nog een speler naar Ajax komt, al grapte Erik ten Hag dat je het nooit weet met Overmars. “Wie weet geeft hij de trainer nog een cadeautje.”

In ieder geval heeft Ten Hag de beschikking gekregen over aanwinst Mohamed Daramy. “Dat is een speler die negentien jaar is en die we wat tijd moeten geven, maar wel een jongen die direct meerwaarde heeft. Een publieksspeler, wat in Amsterdam ook wel belangrijk is,” vervolgt Overmars, die vervolgens de vraag krijgt of Daramy minder goed is dan Kamaldeen Sulemana.

“Dat kun je nu niet zeggen. Toen ik naar Arsenal ging was ik derde keus, maar achteraf was ik wel de beste keuze. Ik denk wel dat Kamaldeen iets verder is.”

Concurrentie in voorhoede
In de voorhoede is het na zijn komst in ieder geval druk. “Als club willen we steeds een stapje omhoog. Dan krijg je concurrentie. Vorig jaar is wel gebleken dat je veel kwaliteit nodig hebt, zeker wanneer er veel wedstrijden gespeeld worden. Voor de hiërarchie kan het echter wel een probleem zijn. Bij Bayern München of FC Barcelona zitten spelers met plezier op de bank, maar bij Ajax niet,” besluit Overmars, die daarmee benadrukt dat een vertrek van Neres waarschijnlijk de beste optie is voor beide partijen.

Aanbevolen
Vrolijke mombakkesen en vlijtig vlaggen in ons fotoverslag van Ajax - Vitesse!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >