Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana keert terug op trainingsveld bij Jong Ajax

Het is bijna 4 september en dat betekent dat Andre Onana na een maandenlange schorsing weer op het trainingsveld mag verschijnen. Nog altijd als Ajacied, maar of de Kameroener ooit nog een keer onder de lat zal staan bij een wedstrijd van de A-selectie valt te betwijfelen. De doelman start voorlopig bij Jong Ajax.

02 september 2021 - 18:32
Onana Training 1200
Onana mag bijna weer trainen, maar doet dat voorlopig bij de beloften. © AFC Ajax

Marc Overmars geeft op het digitale thuis van Ajax aan dat Onana de keeperstraining en groepstraining voorlopig zal afwerken bij het beloftenteam. “Of hij op termijn in aanmerking komt voor het eerste elftal is de vraag,” reageert de directeur spelerszaken, die benadrukt dat Ajax zich inmiddels versterkt heeft met Remko Pasveer en Jay Gorter.

“Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder Onana en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit middenin een groepsproces.”

Uit de woorden van Overmars lijken we te kunnen concluderen dat er voorlopig weinig perspectief is voor een terugkeer van Onana in de A-selectie. Niet zo heel gek, want er is serieus veel gebeurd rondom zijn persoon.

Aanbevolen
Overmars baalt van verdampen marktwaarde Onana en Neres

Het verhaal rondom het innemen van een verkeerd pilletje en de schorsing die daarop volgde is inmiddels wel bekend. Omdat Onana zijn in 2022 aflopende contract niet wilde verlengen, loopt hij volgend jaar zomer transfervrij de deur uit. Deze zomer toonde Bayer Leverkusen interesse in de goalie, maar tot een overgang kwam het niet. Daarnaast komt Onana begin volgend jaar het liefst ook nog met Kameroen uit op de Afrika Cup.

Veel supporters zien dat als een knap staaltje ‘stank voor dank’, want door zijn eigen fout loopt Ajax veel geld mis en moest het zijn eerste keeper lang missen. Desondanks liet Erik ten Hag tijdens het trainingskamp in De Lutte eerder weten dat hij zijn doelman ‘gewoon’ zou opstellen als de situatie daarom vraagt.

Of aan dat inzicht iets is veranderd, zal in de komende maanden blijken. Onana is bij veel supporters in ieder geval van zijn voetstuk gevallen. Een vertrek door de achterdeur dreigt. Vanaf zaterdag is hij terug op het veld, maar dus niet bij de hoofdmacht. Speelgerechtigd is Onana weer vanaf 4 november. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Aanbevolen
Opstellen of ophoepelen? De meningen over Onana zijn enorm verdeeld...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >