Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis schroomt concurrentie niet: ‘Natuurlijke klik met Antony en Neres’

Steven Berghuis weet dat de concurrentie op zijn geliefde rechtsbuitenpositie groot is, maar hij gaat die absoluut niet uit de weg. Sterker nog, de zomeraanwinst geniet van de aanwezigheid van Antony en David Neres.

12 september 2021 - 09:44
Berghuis Zwolle 1200
Berghuis is blij dat hij betrokken was bij de goals van Ajax in Zwolle. © AFC Ajax

“Zij zijn natuurlijk mijn concurrenten, maar ook mijn teamgenoten. Met hen wil ik succes halen en het zijn geweldige jongens om mee samen te spelen,” zei Berghuis na afloop van het met 0-2 gewonnen uitduel bij PEC Zwolle tegen de NOS.

“Op de training heb ik met Antony en Neres een soort natuurlijke klik. Dat probeerden we vandaag in het veld ook. Natuurlijk zijn het mijn concurrenten, maar ik geniet er eigenlijk ook wel van.”

Doordat Davy Klaassen in Zwolle ontbrak vanwege liesklachten, startte Berghuis op tien. Hoewel hij nog altijd een voorkeur heeft voor de rechtsbuitenpositie, denkt Berghuis wel de wapens te hebben om ook in deze rol beslissend te kunnen zijn voor Ajax. Dat onderstreepte hij in Zwolle met twee assists op Sébastien Haller.

Aanbevolen
Haller: ‘Ik toon niet graag mijn emoties, maar ben écht blij hoor!’

“In deze rol gaat het meer om het spel tussen jou en de spits, in plaats van de rechtsback,” stelde Berghuis. “Dat vergt wel aanpassing. Ik ben een speler die graag de bal wil ‘voelen’ en zo in de wedstrijd groeit. Vanaf de nummer tien-positie bij Ajax moet je iets meer geduld hebben, maar het geeft een fijn gevoel dat ik betrokken was bij de goals.”

Nu is het nog wachten op zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst. “Het is niet echt een ding, maar ik had er natuurlijk wel graag eentje willen meepikken,” beaamt Berghuis. “Zolang ik in positie blijf komen, kunnen de goals niet uitblijven.”

Uiteindelijk won Ajax op bezoek bij PEC met 0-2. Al hield het qua spel niet over. Ryan Gravenberch hield gemengde gevoelens over aan het optreden van Ajax in het MAC3PARK. “Aan het einde zag je dat veel jongens van ons wel een beetje kapot waren. Na een interlandperiode komen we terug en dan is het de eerste wedstrijd altijd een beetje wennen. Vandaag gaven we wel honderd procent,” stelde hij voor de camera van ESPN.

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Het is voor alle partijen het beste als Onana verlengt’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >