Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Het is voor alle partijen het beste als Onana verlengt’

Ajax speelde bepaald niet groots op bezoek bij PEC Zwolle (0-2), maar richting Sporting CP-uit werd de driepunter in elk geval veiliggesteld. In de perskamer ging het na afloop over de wedstrijd, maar ook over Andre Onana en of Sébastien Haller onomstreden is in de Champions League.

12 september 2021 - 05:11
Ten Hag Zwolle 1200
Berghuis heeft volgens Ten Hag de slimheid om op tien te spelen. © Pro Shots

“Onomstreden is een groot woord,” gaf de trainer meteen aan in reactie op de vraag vanuit de zaal. Wie is dat bij Ajax wel? Ja, Dusan Tadic misschien. Alle vinkjes zijn gezet, Haller is ingeschreven en het moet wel raar lopen wil Ten Hag de spits tegen Sporting aan de kant houden.

“Haller scoort aan de lopende band en levert veel assists. Hij is belangrijk voor de ploeg en dat liet hij tegen PEC wederom zien. Nee, ik geef geen antwoord op de vraag of ik met hem start in Lissabon, maar hij is ontzettend belangrijk. Hij speelt bij mij bijna altijd en maakt het ook vrijwel altijd waar.”

Aanbevolen
Uefa schiet ‘three little birds’ op derde shirt af…

Ook de kwestie rond Andre Onana kwam ter sprake. De doelman kwam in de transferperiode niet weg en zit dus nog altijd in Amsterdam. Marc Overmars liet eerder weten dat hij een contractverlenging niet meer verwacht, al horen we hem ook “zeg nooit, nooit” zeggen. Ten Hag zit veel duidelijker in die discussie.

“Het zou voor alle partijen het beste zijn als Onana verlengt. Dat heb ik hem ook geadviseerd. Voor mij is dat zeker een optie, maar Overmars en Onana gaan erover. Ik heb een buitengewoon goede band met Onana en ben zeer erkentelijk wat hij voor mij en Ajax heeft gedaan. Maar er zit nu ook een zakelijke kant aan.”

Die zakelijke kant is helder, maar de trainer liet fijntjes weten niet te schromen de doelman te gebruiken als de situatie er later dit seizoen om vraagt. “Als de club hem nodig heeft, dan zal ik daar zeker op aandringen. Onana moet met zijn omgeving een beslissing nemen.”

Aanbevolen
Ajax sprokkelt drie punten in Zwolle en dit viel op

Ging het dan helemaal niet over de krachtmeting met PEC Zwolle? Oh jawel. Ook Ten Hag zag dat het allemaal niet overhield wat zijn manschappen lieten zien, al vond hij het desgevraagd lastig er een vinger op te leggen.

“Dat is altijd moeilijk, maar we maakten aan de bal vaak de verkeerde keuzes. We wisselden te weinig van kant en dan zet je jezelf op slot en raak je onnauwkeurig. Woensdag tegen Sporting is echter weer een totaal andere wedstrijd tegen een tegenstander met een volledig andere tactiek en beleving.”

Het is niet ondenkbeeldig dat Steven Berghuis in Portugal wederom op de tien-positie speelt, want voor Davy Klaassen (liesklachten) wordt het een race tegen de klok om de start van de Champions League te halen. Ten Hag was niet ontevreden met het optreden van Berghuis in Zwolle, maar er is zeker nog lucht naar boven, zoals de trainer zou kunnen zeggen.

Aanbevolen
Laat Daramy ook debuteren op jouw mobiel als wallpaper!

“Je ziet gewoon dat Steven er kan spelen. Het is nog een beetje zoeken voor hem, maar hij heeft de vaardigheden en is slim. Het is een kwestie van vaker op die plek spelen binnen deze ploeg. De ene keer ging het wat beter dan de andere keer. Die openingsgoal bereidde hij fantastisch voor.”

Naast Klaassen kampt ook Maarten Stekelenburg met liesklachten. Ook voor de doelman is het onzeker of hij het duel in Lissabon haalt. Mohammed Kudus zal zeker niet van de partij zijn, terwijl Nico Tagliafico en Lisandro Martínez dan wel weer terugkeren in de wedstrijdselectie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >