Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa schiet ‘three little birds’ op derde shirt af…

De oplettende kijker van PEC Zwolle - Ajax (0-2) viel het al snel op: de Ajacieden betraden het veld in het Marley-shirt, maar zonder drie kleine vogeltjes op de rug. Die waren gevlogen? We vroegen bij Ajax na wat hiervan de reden was en het antwoord lag bij de Uefa…

11 september 2021 - 20:59
Birds 1200
De vogels zijn gevlogen... © Pro Shots

Ajax speelde in Zwolle al onder protest in het Europese shirt. De KNVB verplichte de Amsterdammers het rasta-tricot te gebruiken. Het reguliere blauwe uitshirt leek te veel op dat van de Blauwvingers en ook het thuisshirt mocht, ondanks herhaaldelijke verzoeken, niet.

Het Marley-shirt maakte zijn debuut dus in Zwolle, maar zónder vogeltjes. Navraag bij Ajax leert dat de Uefa heeft laten weten niet akkoord te gaan met de kleine fladderaars op de rug. “De Europese voetbalbond ziet het als een andere uiting dan het clublogo, logo kledingsponsor of mouwsponsor. Andere uitingen zijn niet toegestaan.”

Aanbevolen
Ajax sprokkelt drie punten in Zwolle en dit viel op

Het is echt waar. De Uefa draait ‘three little birds’ de nek om en Ajax mag er in Europees verband niet mee spelen. In de eredivisie mag dat overigens wel, maar dat komt wellicht later. In Amsterdam reageerde men totaal verbaasd op het besluit van de Uefa. “Are you sure you are not joking,” was letterlijk de vraag die werd afgevuurd richting de voetbalbond.

Niet dus. De Uefa maakt immers geen grappen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >