Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller: ‘Ik toon niet graag mijn emoties, maar ben écht blij hoor!’

Sébastien Haller loodste Ajax met twee doelpunten naar een driepunter in Zwolle. Hij verzorgde daarmee de volledige Amsterdamse productie (0-2) en zelfs de grootste criticus van de aanvaller moet daar content mee zijn. De spits zelf is dat in elk geval wel en hij kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar het uitduel met Sporting CP.

12 september 2021 - 06:22
Haller 1200
Haller was effectief in Zwolle en dat was fijn voor het matig spelende Ajax. © Pro Shots

De trefzekere voorhoedespeler was in het MAC3PARK Stadion goud waard voor een matig opererend Ajax. De Ajacieden zaten er niet lekker in, maar mochten Haller na afloop bedanken voor zijn twee treffers. De spits op zijn beurt mocht Steven Berghuis tot twee keer toe op de schouder kloppen voor zijn rol als aangever.

“Natuurlijk, ik ben tevreden. Twee doelpunten, drie punten. Ik ben klaar voor de Champions League. Ik ga vol vertrouwen richting het duel met Sporting. Geen reden tot klagen, wel om te rusten.”

Aanbevolen
Ajax sprokkelt drie punten in Zwolle en dit viel op

Met rusten doelde Haller op de interlandperiode voorafgaand aan het duel met PEC. De spits was actief namens Ivoorkust en verzorgde ook daar de volledige productie tegen Kameroen (2-1). Belangrijke treffers in de Afrikaanse kwalificatiereeks richting het WK in Qatar.

“Het is een speciaal gevoel om voor je land te scoren, maar je raakt wel vermoeid door al het reizen. Dat is voor teamgenoten ook lastig. We moeten zo goed mogelijk herstellen richting start Champions League.”

Het vele reizen ging ook op voor Nico Tagliafico, Lisandro Martínez en Edson Álvarez. Laatstgenoemde haalde de aftrap van PEC-uit nog, maar de twee Argentijnen kwamen pas zaterdagmorgen op Schiphol aan. Martínez hervat zondag de training, Tagliafico doet dat dinsdag pas. Het duo stapt sowieso in het vliegtuig naar Lissabon.

Aanbevolen
Uefa schiet ‘three little birds’ op derde shirt af…

Haller is Europees hoe dan ook van de partij en stelde in het knusse perszaaltje van PEC Zwolle alle vinkjes te hebben gecheckt. Hij zei het met een gulle lach. “Ik lach altijd hoor, alleen hangt het wel van het moment af. Ik word niet gek bij een doelpunt. Ik hou er niet van om ontzettend mijn emoties te tonen. Ik doe dat niet expres, maar hou me vaak kalm.”

Daaruit kan de kijker volgens Haller niet afleiden hoe hij zich voelt. “Ik lach niet altijd op het veld, maar ben echt blij hoor. Ik weet inmiddels hoe mensen zijn. Ze houden ervan om op anderen te letten en dan is al gauw het beeld dat ik niet blij zou zijn. Dat weten ze helemaal niet.”

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Het is voor alle partijen het beste als Onana verlengt’

“Ik ben blij met mijn statistieken en kijk uit naar de Champions League,” aldus Haller, die zijn goede cijfers bij Ajax omschrijft als ‘nice’. “Ja, daar ben ik blij mee. Ik heb vertrouwen. Ik hou van dit soort effectieve avonden. Ik ben blij voor mezelf, het team en de supporters die erbij waren.”

Nu in volle vaart vooruit richting Sporting Clube de Portugal. Haller heeft er flink zin in. “Het maakt me niet eens uit tegen wie we spelen. Om op het veld te staan tijdens een Champions League-duel is een droom.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >