Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Schöne heeft het echte Ajax-DNA’

Erik ten Hag roemt Lasse Schöne om zijn voetbalvaardigheden en zijn geweldige persoonlijkheid. Het afscheid dat hij zaterdagavond krijgt, ruim twee jaar na zijn vertrek uit de Johan Cruijff Arena, is volgens de oefenmeester meer dan verdiend. ‘Lasse heeft het echte Ajax-DNA.’

Door Jordy Haak
13 augustus 2021 - 13:28
Schone Ten Hag 1200
De Ajaxsupporters hebben Schöne volgens Ten Hag in hun hart gesloten. © Pro Shots

Daarmee slaat de trainer de spijker op zijn kop. Schöne speelde tussen 2012 en 2019 maar liefst 287 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Hij verblijde de supporters met fraaie doelpunten en wonderschone vrije trappen, waarmee hij uitgroeide tot een publiekslieveling. Tot een laatste ereronde kwam het vooralsnog niet.

“Geweldig dat dit nu alsnog kan,” reageert Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het treffen met NEC, op een vraag van Ajax Life. In dienst van de Nijmeegse club keert Schöne voor het eerst terug in de Arena. “Lasse ging twee jaar geleden op het allerlaatste moment naar Genoa, waardoor er geen afscheid voor hem georganiseerd kon worden. Daarna kwam corona en waren er geen fans meer in het stadion aanwezig.”

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Berghuis heeft toch recht om maximale uit zijn carrière te halen?’

Net als de meeste supporters, is Ten Hag de sympathieke Deen echter nog niet vergeten. Op verzoek omschrijft de oefenmeester zijn beeld van Schöne. “Ik denk dat Lasse geweldig goed lag. Binnen het team, maar ook bij de fans. Hij heeft een ongelooflijk goede oriëntatie en een geweldige techniek. Vrije trappen, cornerballen en spelhervattingen zijn z’n specialiteit, maar daarbuiten heeft hij ook het inzicht om de laatste bal te geven.”

Bijna iedereen herinnert zich de kanonskogel tegen Feyenoord in 2017 of zijn briljante vrije trap in Bernabeu. Maar ook wanneer je Schöne simpelweg aan het woord hoort tijdens een interview, zorgt dat bij menigeen voor een glimlach op het gezicht.

“Lasse is een ontzettend prettige persoonlijkheid om mee te werken en hij paste perfect in het team,” vervolgt Ten Hag. “Dat hebben de supporters ook gewaardeerd. Zij hebben hem in hun hart gesloten. Daarom is het meer dan verdiend dat Lasse zaterdag alsnog een mooi afscheid krijgt.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >