Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: zo mis je niets van 'galamatch' Anderlecht - Ajax

Nu het EK voorbij is, kun je vast niet wachten om weer lekker naar Ajax te kijken! Goed nieuws, want vrijdagavond oefent de ploeg van trainer Erik ten Hag in Brussel tegen RSC Anderlecht. Tijd dus voor een nieuwe TV-tip.

15 juli 2021 - 10:27
Anderlecht Neres 1200
Neres was meerdere tegenstanders van Anderlecht al eens te snel af. © AFC Ajax

Waag het niet om het treffen met de nummer vier van de Jupiler Pro League af te doen als een tussendoortje op weg naar 'het echte werk'. Als we de website van Anderlecht mogen geloven, wacht ons namelijk een heuse ‘galamatch’. We zijn benieuwd!

Kijken we naar de selectie van de Belgische opponent, dan zien we daarin een aantal namen van spelers met een eredivisieverleden. Denk aan Timon Wellenreuther (voormalig Willem II), Wesley Hoedt (voormalig AZ) en Michel Vlap (voormalig sc Heerenveen). Al is het met oefenpotjes natuurlijk afwachten welke spelers wel en niet van de partij zijn.

Aanbevolen
Supporters danken Ajax via video en ludieke acties voor terugkeer échte logo

Ten Hag kan in België nog geen beroep doen op de uitgevlogen internationals, maar heeft net als in De Lutte wel de beschikking over mannen als Dusan Tadic, Sébastien Haller, David Neres en Mohammed Kudus. Bovendien willen de jonkies nog altijd laten zien dat zij een plek verdienen in de selectie die meegaat op trainingskamp in Oostenrijk. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Sinds 2018 werd al driemaal eerder geoefend tegen Anderlecht en dat bleek telkens een garantie voor doelpunten. Tweemaal wonnen de Belgen (3-5 en 1-3) en eenmaal maakte Ajax indruk met een 5-2-zege.

Aanbevolen
Ajax komt met speciaal thuisshirt voor vrouwelijke supporters!

Het duel met Anderlecht wordt vrijdagavond gespeeld in het Lotto Park en begint om 19.30 uur. Navraag bij de Belgische ticketafdeling leert ons dat ruim zesduizend Anderlechtsupporters op de tribune plaatsnemen. Daarmee is het duel uitverkocht. 

Nederlandse supporters zijn helaas niet welkom in Brussel, maar niet getreurd. Op televisie kunnen veel supporters de verrichtingen van Ajax alsnog live volgen. Daarvoor zap je met de afstandsbediening naar Ziggo Sport Voetbal. De uitzending begint om 19.25 uur. Je kunt het duel voor 3,99 euro ook los bestellen en streamen.

Wij van Ajax Life volgen de wedstrijd in Brussel natuurlijk ook. Wil je niets missen? We houden je graag op de hoogte via Twitter, Facebook, Instagram en deze website.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >