Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet onwennig Ajax aan het werk tegen Quick'20

Erik ten Hag wil na afloop van het oefenpotje met Quick ’20 (1-1) niet teveel waarde hechten aan de uitslag, maar steekt ook niet onder stoelen of banken dat het spel van zijn ploeg te wensen overliet. ‘Het was allemaal heel onwennig,’ aldus de hoofdtrainer.

06 juli 2021 - 21:30
Ten Hag Quick 1200
Ten Hag ziet dat tegen Quick '20 veel kansen gemist worden. © Pro Shots

Op Sportpark Vonderweijde hoopten de 1.400 aanwezige toeschouwers op een doelpuntenregen, maar na negentig minuten voetbal konden zij slechts tweemaal applaudisseren voor een goal. Eén treffer werd gemaakt door Mohammed Kudus, de ander door Quick ’20-speler Issy Wevers. Met een gelijkspel als resultaat.

Voor de camera van ESPN liet Ten Hag na afloop het woord ‘slecht’ met grote regelmaat vallen. De opbouw was slecht, het missen van de vele kansen was matig tot slecht en dat er ook nog een tegengoal werd geïncasseerd verdiende zonder enige twijfel het predicaat slecht. “De uitslag doet er niet echt toe. Dat is voorbereidingsvoetbal, maar in de uitvoering moet het vanzelfsprekend beter,” aldus de oefenmeester, die vervolgens naar een verklaring zoekt.

Aanbevolen
Wat ons zoal opviel bij oefenpotje tussen Quick’20 en Ajax

“We speelden met veel jonge talenten en er stonden twee combinatie-elftallen binnen de lijnen. Je kon zien dat veel jongens nog niet zo vaak met elkaar op het veld hebben gestaan. Sommige spelers zijn pas net ingestroomd en hebben pas een paar dagen training in de benen. Zware sessies, maar dat moeten ze kunnen verteren. Het was heel onwennig.”

Voor Ajax wacht aanstaande zaterdag de volgende oefenwedstrijd. Dan is het Duitse SC Paderborn 07 de tegenstander. In De Lutte, waar Ajax zijn tenten heeft opgeslagen voor het traditionele trainingskamp, kan verder worden geschaafd aan het spel. “Je beoordeelt de selectie. Waar kunnen we mee verder en waar niet,” vervolgt Ten Hag.

Zo vlak na het laatste fluitsignaal kan de hoofdtrainer nog niet zeggen hoe het gaat met Enric Llansana. Hij bleef na een sandwich tussen een speler van Quick ’20 en zijn eigen doelman Jay Gorter op de grasmat liggen en moest per brancard worden afgevoerd. “We moeten even afwachten wat de diagnose is.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >