Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui voelt zich met 23 jaar ‘erg oud’ in De Lutte

Noussair Mazraoui kijkt in De Lutte af en toe eens goed om zich heen. Hij is zelf pas 23, maar met de vele meegereisde jeugdspelers is hij toch echt al één van de ervaren krachten. De Ajacied vindt het prachtig om de jonkies aan het werk te zien.

07 juli 2021 - 12:20
Mazraoui 1200 Jeugd
Mazraoui neemt de jonkies waar mogelijk op sleeptouw. © AFC Ajax

Ajax heeft de tenten opgeslagen in De Lutte en Erik ten Hag selecteerde een mix van ervaren krachten en aanstormend talent. Logisch, want veel spelers genieten nog van vakantie (Gravenberch, Blind, Klaassen, Stekelenburg, Timber en Álvarez) of zijn nog actief met hun land (Tagliafico, Martínez en Antony).

Mazraoui maakt de voorbereiding echter vanaf het prille begin mee en weet zich omringd door jonkies zoals onder anderen Amourricho van Axel Dongen, Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson, Anass Salah-Eddine, Riio Hillen en Youri Regeer.

Aanbevolen
Mazraoui: ‘Men vergeet snel, maar ik speelde vorig seizoen óók heel goed’

Mazraoui was zelf ook ooit één van de talenten, maar is nu al een soort vaderfiguur. Hij helpt de talenten, zoals hij zelf ook werd geholpen toen hij net om de hoek kwam kijken. “Ik voel mij als 23-jarige wel heel oud in deze selectie. Je neemt de youngsters toch een beetje op sleeptouw. Het is een beetje ‘opa vertelt’ inderdaad, haha!”

“Natuurlijk denk ik soms terug aan de tijd dat ik zelf net kwam kijken bij het eerste,” graaft Mazraoui desgevraagd in zijn geheugen. “Toen was ik ook best nerveus hoor en dat zie ik nu ook aan de jonkies hier. Dat is ook logisch. Ze durven nog niet echt te doen wat ze echt kunnen, maar ik probeer ze te helpen zodat ze zich zo veel mogelijk vrij voelen om zichzelf te zijn.”

Aanbevolen
Fotoverslag van Quick’20-uit? Tuurlijk, doen we gewoon!

Het is voor talenten een uitgelezen kans zichzelf te laten zien aan de hoofdtrainer, maar natuurlijk ook aan Jong Ajax-coach John Heitinga. Mazraoui kijkt er met genoegen naar. “Ze zijn heel gemotiveerd, trainen op tweehonderd procent en willen zich heel graag laten zien. Natuurlijk maken ze af en toe wat foutjes, maar dat mag ook.”

Het zou Mazraoui niet verbazen als er talenten in De Lutte aanwezig zijn die komend seizoen al hun debuut maken in het eerste. “Dat zou zeker kunnen, want dat is normaal bij Ajax. Dat is van alle jaren, toch? Dat heb ik gedaan, dat heeft Gravenberch gedaan, Timber, Rensch. Dat zal altijd zo zijn.”

Even verderop stond aanvoerder Dusan Tadic, de man waar de jonkies als vanzelf tegenop kijken. “Dat denk ik wel,” glimlacht de Serviër. “Deze dagen zijn mooi voor de jonkies. Hier leren ze hartstikke veel van. Alles is nieuw voor ze bij het eerste, dat is genieten.”

Aanbevolen
Wat ons zoal opviel bij oefenpotje tussen Quick’20 en Ajax

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >