Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui: ‘Men vergeet snel, maar ik speelde vorig seizoen óók heel goed’

Waar veel Ajacieden blij waren dat het seizoen erop zat, kwam de zomerstop voor Noussair Mazraoui wat minder gelegen. De verdediger was net lekker op de weg terug van een onfortuinlijke oogblessure en toen was het seizoen al bijna afgelopen. ‘Nous’ is dan ook supergemotiveerd én geprikkeld voor seizoen 2021/2022.

07 juli 2021 - 10:04
Mazraoui 1200 Quick
Geprikkelde Mazraoui wil keihard vlammen komend seizoen. © Pro Shots

Er is een halfuur verstreken na het laatste fluitsignaal als Mazraoui zich meldt bij een klein groepje Ajaxvolgers, waaronder Ajax Life. Een mix van gearriveerde spelers en aanstormend talent moest genoegen nemen met een 1-1-gelijkspel tegen Quick’20.

“Die 1-1 is niet lekker, maar je kunt er ook weinig conclusies aan verbinden,” stelt Mazraoui, die de gehele tweede helft speelde. “We zijn keihard aan het trainen, de benen waren nog wat zwaar. Deze wedstrijden zijn er om het ritme op te pakken en om weer op te bouwen. Natuurlijk win je het liefst, dat mag duidelijk zijn. Toch was het lekker om weer op het veld te staan, want voetbal is het leukste dat er is.”

En precies dat voetballen moest Mazraoui lang missen wegens een uiteindelijk complexe blessure. “De vakantie kwam voor mij niet heel top uit, want ik was net weer fit en terug van mijn oogkwetsuur. Ik voel me weer goed. Alles gaat prima en ik ondervind geen problemen meer. Graag zo houden, haha!”

Aanbevolen
Wat ons zoal opviel bij oefenpotje tussen Quick’20 en Ajax

Mazraoui moest vorig seizoen uit bij Heracles (0-2) vroegtijdig van het veld nadat hij een bal op zijn oog had gekregen. Op het eerste gezicht leek er weinig loos, maar hij verdween zomaar tweeëneenhalve maand van de radar, terwijl Ajax hem goed in de smiezen hield.

“Ik werd goed in de gaten gehouden ja. Je staat ook niet zomaar zo lang aan de kant met een oogblessure, want er was toch wel wat schade. Ik had een soort bloedpropjes in mijn oog en dat gaf druk op mijn netvlies. Ik mocht weinig tot niks doen. Het bloed moest uit mijn oog voor ik verder mocht. Tijd moest de boel helen, zogezegd. Nu heb ik geen last meer en kan ik risicoloos voetballen.”

Het is te hopen voor de voetballer, die dolgraag terug wil naar zijn topniveau. Als hem wordt gevraagd of Bayern-uit zijn beste wedstrijd ooit was voor Ajax, reageert hij licht geprikkeld. “Natuurlijk was dat top, maar zó ver hoeven we niet terug hoor, denk ik. Ik speelde vorig seizoen óók heel goed, alleen vergeet men snel, omdat ik geblesseerd raakte.”

Aanbevolen
Ajaxkriebels

Om die visie kracht bij te zetten, komt Mazraoui met een opsomming. “Ik draaide de eerste seizoenshelft top. Ik denk dat jullie Liverpool-uit zijn vergeten. PSV-thuis...? Vitesse-thuis...? Moet ik nog doorgaan? Ik denk dat Bayern-uit niet per se mijn beste pot was. Op Anfield was ik tegen Liverpool de gevaarlijkste man. Als ik toen had gescoord, had je nu gezegd dat dát mijn beste wedstrijd was. Omdat je niet scoort, beklijft dat minder.”

Mazraoui – die weinig kan zeggen over zijn contractonderhandelingen – hoopt dat hij snel kan vlammen. “Ik heb weinig mazzel gehad, maar het geluk moet nu ook een keer met mij zijn, hè? Ik verheug me sowieso op komend seizoen. Telkens na een blessure kom ik heel sterk terug, want ik heb er gewoon heel veel zin in en ben supergemotiveerd. Nu doorpakken!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >