Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Twente jaagt nog steeds op Ekkelenkamp, maar geduld raakt op

Jurgen Ekkelenkamp en FC Twente draaien al vrij lang om elkaar heen, maar witte rook is er nog altijd niet. De Tukkers zitten door allerlei omstandigheden al onwijs lang in de wachtkamer en de vraag is hoe lang ze daar nog trek in hebben. Technisch directeur Jan Streuer waarschuwt dat het geduld in de Grolsch Veste niet oneindig is.

28 juni 2021 - 11:01
Ekkelenkamp Twente 1200
Ekkelenkamp in actie tegen de club die al geruime tijd achter hem aan zit. © AFC Ajax

Al in augustus 2020 werden de Twentse pijlen op Ekkelenkamp gericht. Kik Pierie en Danilo Pereira waren al verhuurd aan de Enschedeërs en zagen in de middenvelder ook een welkome versterking. Ekkelenkamp wilde op dat moment echter eerst zijn kansen in Amsterdam afwachten.

Met de kennis van nu had een verhuur hem wellicht verder geholpen, al is dat achteraf altijd lastig. In september 2020 probeerde FC Twente het weer, maar ditmaal gooide Ajax de deur in het slot. Streuer kreeg destijds van Marc Overmars te horen dat Ekkelenkamp niet mocht gaan, vanwege het toen op handen zijnde vertrek van Donny van de Beek richting Manchester United.

Ekkelenkamp volgt (nog) niet hetzelfde pad als Pierie en Danilo. © Pro Shots
Aanbevolen
Transfer Van de Beek sluit deur richting FC Twente voor Ekkelenkamp

FC Twente heeft de hoop op een tijdelijke overgang van de Ajacied nog altijd niet opgegeven, al begint het geduld wel op te raken. Dit maken we op uit de woorden van Streuer bij RTV Oost. De technisch directeur vertelt ook waarom het allemaal vrij lang duurt.

“Bij Ekkelenkamp is de situatie dat Ajax zijn contract eerst moet verlengen,” legt Streuer uit. “Op dit moment is zijn contract nog niet verlengd, maar ik begreep van zijn zaakwaarnemer dat ze dat op korte termijn gaan doen. In het voetbal weet je nooit wat er gebeurt, maar als het bij ons te lang duurt, gaan we wat anders doen. We hebben ook andere mogelijkheden,” stelt Streuer, die daarmee poogt de druk richting Ajax en Ekkelenkamp wat op te voeren.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Ekkelenkamp debuteerde al in 2018, maar wist nooit een basisplaats te veroveren. © Pro Shots
Aanbevolen
FC Twente wil met Ekkelenkamp weer een Ajacied binnenhalen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >