Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Transfer Van de Beek sluit deur richting FC Twente voor Ekkelenkamp

FC Twente zit al geruime tijd achter Jurgen Ekkelenkamp aan, maar kreeg vanuit Amsterdam te horen dat de twintigjarige middenvelder bij Ajax moet blijven. Dat alles heeft te maken met de op handen zijnde transfer van Donny van de Beek richting Manchester United.

02 september 2020 - 12:05
ekkelenkamp-12001
Ekkelenkamp volgt (nog) niet hetzelfde pad als Pierie en Danilo. © Pro Shots

Lullig voor FC Twente, want de interesse voor Ekkelenkamp bestond al onwijs lang. Het wordt echter verder zoeken naar een aanvallende middenvelder, want de Tukkers hebben bevestiging gekregen vanaf de Amsterdamse burelen dat Ekkelenkamp in de hoofdstad wordt gehouden. In elk geval vooralsnog.

Dit lezen we bij Tubantia, die doorgaans goed op de hoogte is van wat er allemaal speelt rondom FC Twente. Dat is nu niet anders. De krant heeft Jan Streuer, de technisch directeur in de Grolsch Veste, gesproken en die was klip en klaar in zijn bewoordingen.

“Marc Overmars heeft me gebeld. Het kan natuurlijk altijd nog gebeuren dat er op het laatste moment iets gaat veranderen, maar daar moeten we niet meer vanuit gaan. Aan de ene kant is dat jammer, maar we weten nu wel waar we aan toe zijn. We kunnen doorschakelen naar alternatieven.”

Een tijdelijke overgang van Ekkelenkamp naar Twente had best goed kunnen uitpakken. Het heeft Noa Lang – ondanks een afgebroken seizoen – ook geen kwaad gedaan. Het is vooral de vraag hoeveel minuten de jonge Ajacied gaat maken onder Erik ten Hag.

Een voordeel voor Ekkelenkamp is dat er liefst vijf keer gewisseld mag worden volgend seizoen en dus zal hij heus zijn minuten pakken. Maar ja, in Enschede zou een basisplaats reëel zijn geweest. Het is sowieso aardig om FC Twente te volgen, al is het maar om te zien hoe huurlingen Kik Pierie en Danilo Pereira het er doen.

Het is de vraag of Ajax nog iets gaat ondernemen op de transfermarkt als Van de Beek echt is vertrokken. Mogelijk ontstaat er dan alsnog ruimte voor Ekkelenkamp om elders ervaring op te doen. En anders wordt het gewoon knokken voor zijn plek in de Johan Cruijff Arena!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >