Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Twente wil met Ekkelenkamp weer een Ajacied binnenhalen

FC Twente heeft de smaak qua gehuurde Ajacieden aardig te pakken. Kik Pierie is al verhuurd aan de Enschedeërs, Danilo lijkt ook hard op weg naar Enschede en nu richten de tukkers hun pijlen op Jurgen Ekkelenkamp. De middenvelder wil zelf echter eerst zijn kansen in Amsterdam afwachten en het is tevens de vraag of Ajax wil meewerken aan een tijdelijk vertrek.

04 augustus 2020 - 12:01
Copyright-ProShots-59227991
Ekkelenkamp debuteerde al in 2018, maar wist nooit een basisplaats te veroveren. © Pro Shots

De selectie van Twente bestond vorig seizoen uit een legioen vol huurlingen. Nadat alle geleende spelers aan het einde van de rit weer waren vertrokken, bleef de club over met slechts acht spelers, waarvan vier keepers. Het deed de tukkers doen besluiten om komend seizoen minder te gaan huren, maar daar lijkt de club vooralsnog niet in te slagen.

Twente is door het gebrek aan geld genoodzaakt om wederom op de leentour te gaan. Spelers van Ajax blijken in dat scenario ineens flink in trek. Zo werd Pierie al gehuurd door de laagvlieger en is het slechts een kwestie van tijd voordat ook Danilo het Twenteshirt mag aantrekken.

Toch zijn de tukkers nog niet uitgewinkeld in Amsterdam, want de club wil met Ekkelenkamp wederom een Ajacied aan de huurcollectie toevoegen. Tubantia schrijft zelfs dat de middenvelder door Twente wordt gezien als droomkandidaat op de nummer tien positie. Ook sc Heerenveen heeft interesse in het huren van de rechtspoot. 

Ekkelenkamp zou zelf wel oren hebben naar een overstap naar Enschede, maar het product uit de eigen jeugdopleiding wil eerst zijn kansen bij Ajax afwachten. Als in de voorbereiding blijkt dat speeltijd in Amsterdam een lastig verhaal wordt, zou een jaartje Twente een mooie oplossing kunnen zijn.

Het is echter nog wel de vraag of Ajax wil meewerken aan een verhuur, zo lezen we in De Telegraaf. De club verkocht vooralsnog 'nee' aan Twente en Heerenveen, maar later deze zomer kan alles zomaar weer anders zijn. 

Wordt dus vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >