Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - VVV-Venlo

Het een-na-laatste duel dit seizoen van Ajax in de eredivisie wordt sowieso een rare. Gekke dag, gekke tijd, een tegenstander met stress en Ajacieden met kampioensbenen. Genoeg redenen tot vermaak, dus hier drie dingen die je moet weten!

12 mei 2021 - 11:26
Ajaxvvv20191200
Echt, de laatste thuis tegen VVV was met Schöne en Ziyech. © Pro Shots

VVV moet er vol op
De geel-zwarten uit Venlo staan zeventiende, één punt achter FC Emmen en twee achter Willem II. Dus paniek in de tent, of beter in de Kuil aldaar. Zaterdag hield de ploeg aan de knotsgekke degradatiekraker tegen RKC een punt over (3-3) en wat valt er te halen in de Johan Cruijff Arena?

Helemaal niks, zeggen wij. De laatste editie (vorig seizoen niet gespeeld door voortijdig einde competitie) werd op 2 februari 2019 liefst 6-0. Trainer Jos Luhukay moet nu toch iets van een list verzinnen. De ras-Venlonaar heeft clubs als Borussia Mönchengladbach, Hertha BSC en FC Augsburg laten promoveren naar de hoogste Bundesliga, maar dit is andere koek. Met een calculator berekenen hoeveel punten de Limburgers nodig hebben, is zonde van zijn tijd. Met de 0-13 thuis nog in het geheugen en een fysiek kwakkelende spits Giorgos Giakoumakis genoeg reden tot een beetje stress bij de trainer, denken wij.

Rare tijden, rare tijden
Als je een paar jaar terug gezegd had dat er op donderdag om 14.30 uur door Ajax wordt afgetrapt voor een wedstrijd in de eredivisie, was je voor gek verklaard. Een pandemie met grote gevolgen maakt dat Ajacieden die middag stiekem Ajax gaan volgen. Makkelijk als je toch al thuis werkt, moeilijker als je buiten dienst hebt. Maar goed, veel mensen zijn deze donderdag natuurlijk ook gewoon vrij. Hemelvaart!

Zo gek als op 28 november 1995 wordt het dus niet, toen vanaf 11.15 uur een deel van de Nederlandse economie een korte, hevige knauw kreeg en een record aantal ziekmeldbriefjes bij schoolconciërges lag. Toch is dit middagduel tegen VVV ons afscheid van de JC Arena voor het seizoen 2020/2021, een voetbaljaar waarin helaas slechts een handjevol Ajaxsupporters de club thuis kon steunen door corona. Het stadion wordt na het laatste fluitsignaal van Dennis Higler omgekleurd naar Oranje, voor het EK dat officieel nog EURO 2020 heet. Rare tijden.

De oefencampagne is gestart
Erik ten Hag liet weten dat de oefencampagne voor 2021/2022 officieus is begonnen. Nico Tagliafico en Edson Álvarez zijn al op vakantie, de andere Ajaxspelers moeten hun best doen een goede indruk achter te laten. Wellicht niet eens voor hun clubtrainer, maar meer voor bondscoach Frank de Boer. Jurriën Timber wordt opeens genoemd bij het grote Oranje, bijvoorbeeld.

Ten Hag heeft ook gezegd dat Ajax altijd moet willen winnen. Vinden wij ook. Als de ploeg de woorden van aanvoerder Dusan Tadic op het eigen clubkanaal waarmaakt, gaan we toch een mooie middag tegemoet: “Elke dag vertegenwoordig je jezelf en je club. Je moet altijd een voorbeeld zijn.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >