Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ras-Ajacied Endt gunt blik achter de schermen bij derde ster

Het is tijd voor de derde aflevering uit onze Ajax Life Podcastserie over de derde ster! We spreken met David Endt, die altijd op een bankje achter het doel zat. Ook op die magische 15 mei, toen de derde ster een feit werd.

12 mei 2021 - 13:22
Derdestergrootendt1200
Endt was erbij, ook in de kleedkamer na afloop! © AFC Ajax

Passie, hartstocht en een grote menselijke antenne kenmerken Endt, lange tijd perschef en ook teammanager van Ajax. De meeste thuisduels zat hij op een fotografenbankje achter het doel naar de wedstrijden te kijken en hij zoog alle energie, emotie en spanning op. Professioneel, om te weten wat er in actie met de spelers gebeurde, maar ook met een verbondenheid vanuit zijn hart voor Ajax.

Zo ook de bewuste 15 mei van het jaar 2011, vertelt hij in onze derde aflevering van onze podcast over de derde ster. “Als ik aan die dag terugdenk, is er een heleboel weg. De emoties waren zo groot en ik moest vanaf het moment dat de dag begon bezig zijn met het team.”

“Ik was supporter, maar ook werkzaam voor de club. Je moet dan geconcentreerd zijn en kalmte uitstralen in een omgeving waar iedereen die zenuwen voelt. Werken én niet kunnen ontsnappen aan het supporter-zijn. Eén grote brok emotie bundelde zich in die wedstrijd.”

Op zijn eigen wijze vertelt Endt in deze podcast hoe die dag in een achtbaan voorbij raasde. Soms lyrisch, soms emotioneel, maar altijd zijn kenmerkende en eloquente manier van praten. “Ik zag van dichtbij hoe Siem de Jong die eerste goal maakte. Dan weet je wel dat je teammanager bent en official, dat je de club vertegenwoordigt en dat je kalm moet blijven, maar dat kan helemaal niet!”

“Ik ging natuurlijk helemaal uit mijn dak vanwege die goal,” vervolgt Endt. “Hoe vroeg het ook was in die wedstrijd. Zo gaat dat door, ik maakte dat van heel dichtbij mee. Ook het seizoen met zoveel wentelingen, waarin alles verandert…”

We kunnen je maar één ding aanraden, luister naar deze podcast! Je hoort hoe het er echt achter de schermen aan toeging rond dit magische duel met FC Twente, vanuit een man die zijn rood-witte Ajaxhart laat spreken en op plekken kwam die voor een gewone supporter niet toegankelijk zijn.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >