Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat kampioensschaal omsmelten voor supporters!

Als seizoenkaarthouder ben je natuurlijk met hart en ziel betrokken bij de club. Dat weten ze bij Ajax ook en er is echt iets unieks onderweg. Deze is voor jullie, de schaal is echt voor de vaste supporters!

12 mei 2021 - 09:30
Schaal Omsmelten 1200
Deze foto alleen al is bizar, haha! © AFC Ajax

Hoe dan? Nou, Ajax heeft van de echte kampioensschaal 42.000 kampioenssterren laten maken. Zo krijg je dus letterlijk een stukje van de hoofdprijs die de selectie in één seizoen met bloed, zweet en tranen bij elkaar heeft gevoetbald. Hoe tof is dat…?

Edwin van der Sar geeft uitleg bij deze actie: “Wij moesten het dit seizoen grotendeels zonder onze fans doen. Althans, ze zaten niet op de tribune. Desondanks voelden onze spelers hun steun iedere wedstrijd. Bijvoorbeeld via social media en op weg naar het stadion.”

Al 36 jaar maakt De Tingieterij de vlekkenloze kampioensschalen voor de eredivisie. Martijn van Zon is de eigenaar. “Een heel bijzondere actie van Ajax waar wij graag aan wilden meewerken.”

Voor de alchemisten onder ons geeft hij uitleg hoe het edelmetaal precies wordt omgezet naar kampioensterretjes. “Het begon met het smelten van de schaal die is gemaakt van tin en 2.575 gram weegt. Het vloeisel is nauwkeurig aangevuld en vermengd met de juiste hoeveelheid zuiver tin, waarna de sterren zijn gegoten en gepolijst. De kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal.”

Dit is wat ons betreft gemeend het succes delen en dat letterlijk kunnen vasthouden. Van der Sar: “Eerder lieten we met #XXXVoorjullie al weten dat we het kampioenschap aan de supporters opdragen. Het delen van de schaal met onze seizoenkaarthouders past daar mooi bij. Zij hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap.”

De sterren kunnen vanaf woensdag door de brievenbus ploffen, dus alle begrip als jouw deurmat voor even een thuiskantoor wordt!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >