Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer vindt dat hij niet om ‘kerel’ Timber heen kon

Met de Ajacieden Jurriën Timber en Ryan Gravenberch kiest Frank de Boer voor twee tieners in zijn definitieve selectie voor het EK. De trainer is onder de indruk van het tweetal en zou ze helemaal geen negentien jaar geven.

26 mei 2021 - 16:40
Timber Ek 1200 (1)
Timber is volgens de bondscoach een kerel. © Pro Shots

Dat Gravenberch tot het Oranje-keurkorps behoort, was wel te verwachten. Maar voor Timber was het misschien nog best even spannend. Echter niet voor De Boer, want de bondscoach wist vrij snel dat hij de jonge Ajacied zou meenemen richting het EK.

“Het is ongelooflijk snel gegaan voor die jongen,” gaf De Boer een toelichting op zijn keuze om Timber te selecteren. “Jullie hebben ook al zijn wedstrijden gezien. Hij speelt zonder blikken of blozen. Ook tijdens deze trainingsstage deed hij het fantastisch. We kunnen hem goed gebruiken, ook omdat hij inzetbaar is als rechtsback én als centrale verdediger.”

Wat goed is, komt snel. Het is een gevleugelde uitspraak in de voetballerij en die vlieger gaat ook zeker op voor Timber. De Boer vindt zijn keuze dan ook hartstikke logisch. “Hij speelde niet alleen eredivisie, maar maakte ook Europees een geweldige indruk. Ik kon in mijn ogen niet om hem heen als je kijkt naar de kwaliteit die hij heeft laten zien.”

De Boer is sowieso onder de indruk van het jonge Ajaxduo Timber/Gravenberch. “Je zou ze helemaal geen negentien jaar geven. Het zijn echt al kerels. Onze fysio zei ook al dat Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart op die leeftijd echt nog niet zo ver waren, fysiek dan. Wij deden nooit krachttraining in onze tijd. Dat gebeurt nu wel en dat zie je. Ze mogen supertrots zijn dat ze erbij zijn.”

Er is sowieso sprake van een primeur, want nooit eerder maakten twee tieners onderdeel uit van een toernooiselectie van Oranje. Eerder gingen alleen Patrick Kluivert (EK in 1996), Ryan Babel (WK in 2006) en Jetro Willems (EK in 2012) voor hun twintigste mee.

De aanwezigheid van Daley Blind in de definitieve selectie is eveneens een opsteker. De Boer is positief over diens herstel. Blind miste de eindfase met Ajax wegens een kwetsuur opgelopen bij Oranje, maar de Ajacied staat inmiddels alweer een week op het veld.

“Hij sprint en doet bijna alles al. Hij heeft nog niet met de groep getraind, maar sluit 28 mei aan. Het zou mooi zijn als hij 6 juni tijdens het oefenduel met Georgië al minuten kan maken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >