Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber, Blind, Steek, Gravenberch én Klaassen definitief naar EK

Jurriën Timber mag zich na zijn doorbraak bij Ajax nu gaan opmaken voor het EK voetbal. Bondscoach Frank de Boer maakte woensdag zijn definitieve EK-selectie bekend, waarin ook plaatsen zijn ingeruimd voor Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Daley Blind en Maarten Stekelenburg.

26 mei 2021 - 14:55
Timber Ek 1200
Deze jonge Ajacied kreeg uitstekend nieuws te verwerken! © Pro Shots

Het gaat allemaal snel voor de negentienjarige Timber, maar wat goed is, komt nou eenmaal snel. De jonge Ajacied zat al bij de 34-koppige voorselectie en zal de laatste dagen hebben geduimd dat het kwartje de goede kant zou opvallen. Als De Boer niet voor hem had gekozen, dan had hij namelijk ook naast een plek bij Jong Oranje gegrepen. Zo ver kwam het gelukkig niet.

Dat Blind bij de groep zit, mogen we eveneens gerust een opsteker noemen. De Ajacied liep eind maart in de WK-kwalificatiewedstrijd op Gibraltar een enkelkwetsuur op. Daardoor ging er een streep door het restant van het seizoen met Ajax en zag hij zijn collega’s de dubbel pakken vanaf de zijlijn.

Ook kunnen we niet genoeg benadrukken hoe tof het is dat Stekelenburg (38) een soort van tweede jeugd beleeft. Na het dopinggedoe rond Andre Onana moest hij plots aan de bak en dat deed hij uitstekend. Niemand had het echt meer over Onana en dat is een bijzonder groot compliment. De Boer beloonde de sterke optredens van de keeper met een plekje bij het Oranje-keurkorps.

Dat Gravenberch meegaat, vinden we al gewoon. Maar wat een ontwikkeling heeft ook hij het afgelopen seizoen gemaakt. Pfoah! De keuze voor Klaassen maakt eens te meer duidelijk wat een goede beslissing hij heeft gemaakt om terug te keren naar Amsterdam.

De Boer moest Anwar El Ghazi, Marco Bizot, Kenny Tete, Tonny Vilhena, Rick Karsdorp, Jeremiah St Juste, Hans Hateboer en Steven Bergwijn teleurstellen. Zij vielen op het laatste moment af en gaan niet mee naar het EK. Klik hier voor de voltallige 26-koppige selectie.

Het Nederlands elftal opent het EK op zondag 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne. De aftrap is om 21.00 uur. Oranje speelt in de groepsfase ook tegen Oostenrijk (17 juni, 21.00 uur) en Noord-Macedonië (21 juni, 18.00 uur).

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >