Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sulemana: ‘Ik weet dat er een bod is uitgebracht door Ajax’

Oké, normaal gaan we niet in op alle geruchten. Maar als de speler in kwestie claimt dat er een bod op hem is gedaan door Ajax en een afvaardiging van de club al in Denemarken is geweest… De kandidaat-Ajacied in kwestie heet Kamaldeen Sulemana.

25 mei 2021 - 10:01
Sulemana 1200
Dit is een kandidaat-Ajacied, hoor! © Gonzales Photo/Lasse Lagoni

Op social media gaat al maanden de naam rond van de Ghanees, die net als landgenoot Mohammed Kudus is opgevallen bij het Deense FC Nordsjaelland. Na het laatste duel in de Deense competitie kondigde Kamaldeen zijn vertrek aan.

“Ja, dit was waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd in Denemarken. Maar we hebben nog geen definitieve beslissing genomen over mijn toekomst. We gaan het zien,” zo lezen we bij Voetbal International.

Zijn huidige Deense club werkt nauw samen met de Ghanese voetbalopleiding Right to Dream, een academie waar ook Kudus begon. Dat daar grote talenten tot wasdom komen, blijkt uit het feit dat het academieteam het in 2017 opnam tegen bijvoorbeeld Ryan Gravenberch en Mohamed Ihattaren. Kamaldeen, toen aanvoerder, werd gekozen tot beste speler van het toernooi.

De linksbuiten is nu negentien jaar en zijn trainer Flemming Pedersen werkt hard aan zijn transferwaarde door hem keihard te vergelijken met Neymar. Dat is interessant, zolang het niet gaat over de pijngrens van het talent.

Het is altijd mooi om te horen dat het Nordsjaelland niet om het geld te doen is, want desondanks het nobele streven van de Denen betaalde Ajax een slordige negen miljoen euro voor Kudus. Ook voor Kamaldeen moet Ajax aardig in de buidel tasten, gokken wij. “Ik weet dat er een bod is uitgebracht door Ajax. Dat is alles wat ik erover kan zeggen,” aldus de kandidaat-Ajacied in kwestie.

Wat wij er wél over kunnen zeggen, is dat het spel op de wagen is wie het Ghanese talent binnen haalt. Ook Manchester United en Bayer Leverkusen zouden interesse hebben. En dat is het topje van de ijsberg met geïnteresseerde clubs.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >