Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie waren de twintig doelpuntenmakers in 2004/05 en 2013/14?

Het seizoen zit erop. En wat voor seizoen! Sportief gezien dikke prima en Ajax bood vermaak in tijden van corona. We keken op afstand toe en zagen de Ajacieden scoren. Veel scoren. Precies daarover gaat deze quiz. Veel plezier!

25 mei 2021 - 10:50
Quiz Grygera 1200
Pfoah! Herinner je deze nog, nog, nog?! © Pro Shots

Records zijn er om gebroken te worden en Ajax hikte een poos aan tegen zo’n record. Het werd niet verbroken, maar wel geëvenaard. Stel dat Oussama Idrissi in de laatste wedstrijd had gescoord, dan was hij de eenentwintigste Ajacied die afgelopen seizoen in de eredivisie tot scoren was gekomen.

Dat zou een heus record zijn geweest. In de seizoenen 2004/2005 en 2013/2014 telde Ajax namelijk ook al twintig unieke doelpuntenmakers. Lang leek het erop dat dit record uit de boeken zou worden geschoten, maar Idrissi kreeg het niet voor elkaar, terwijl het er ook op leek dat Sean Klaiber in zijn laatste minuten aan het jagen was op een doelpunt in Arnhem.

De teller stokte echter op twintig unieke doelpuntenmakers. En dat is dus een evenaring van de cijfers in 2004/05 en 2013/14. Wij klagen verder niet, hoor. Niks daarvan! Sterker nog, het levert stof op voor een leuke quiz. Want weet jij alle spelers op te lepelen die in bovengenoemde seizoenen tot scoren kwamen?

Ga er maar eens goed voor zitten. Dit is zo’n quiz waar je na afloop op namen stuit waarvan je denkt: “Verrek, ja, die zat ook bij Ajax!”

Zet 'm op en als je zin hebt in meer quizjes, dan moet je hier klikken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >