Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Voor zenuwen is geen plek, we moeten erin blijven geloven’

Davy Klaassen snapte kort na AS Roma-thuis (1-2) amper wat er was gebeurd. Onnodig was een woord dat veel viel, in de catacomben van de Johan Cruijff Arena. De middenvelder is overtuigd dat de achterstand in Stadio Olimpico is om te buigen.

14 april 2021 - 08:33
Klaassen Roma 1200
Zo'n volley in de kruising in Rome, Davy? © AFC Ajax

Wie puur kijkt naar de kansverhoudingen uit de heenwedstrijd, weet dat Klaassen gelijk heeft. Ajax vergat simpelweg te winnen. Klaassen vond het toen, direct na het laatste fluitsignaal, lastig om het hele gebeuren te relativeren, maar verzuchtte toen al in de perszaal. “Hoe is het mogelijk dat we hier hebben verloren?”

Twee tegentreffers in eigen huis op Europees niveau is niet lekker. Dat is zelfs onwijs balen, want die tellen keihard. Maar Klaassen is positief en voetbalde zich met Ajax wel vaker uit een netelige situatie. Schalke-uit herinnert iedereen zich nog wel, nietwaar?

Klaassen werd tegen RKC (0-1) gewisseld, maar is gewoon fit voor de return in Rome. De zin is er ook bij de Ajacied. Hij kan zelfs niet wachten. “Dit zijn de weken waar het om draait. Je speelt het hele seizoen om in deze positie terecht te komen.”

Roma-uit, KNVB-bekerfinale en zicht op de landstitel. Het is oogsten of een deel van de oogst verloren zien gaan. Spannend, maar Klaassen heeft er niet zoveel last van. “Ik voel me eigenlijk hetzelfde als altijd. Het is belangrijk dat je er altijd in gelooft. Welke wedstrijd je ook speelt. En zeker wedstrijden als deze, wanneer je het eerste duel verloor. Voor zenuwen is er bij ons niet zoveel plek.”

Klaassen heeft het eerste duel met de Romeinen nog wel een aantal keer aan zich voorbij zien trekken. “Als je die wedstrijd tien keer speelt, dan win je ‘m zeven of acht keer. Dat dat niet gebeurde, mogen we onszelf kwalijk nemen. Dat moet in de return gewoon beter.”

De collega’s van Klaassen moeten hem maar eens vragen naar seizoen 2016/2017. We noemden Schalke-uit al. Het zijn verhalen die hij kan vertellen om zijn collega’s ervan te doordringen dat Ajax nog alles heeft om voor te vechten.

“Er zijn altijd momenten in zo’n Europese campagne dat het niet goed gaat. Net zoals toen tegen Schalke, toen we met 3-0 achter kwamen. Toch kwamen we nog terug. Dit is ook zo’n moment dat je kan denken dat het voorbij is. Maar het is nooit voorbij: we moeten erin blijven geloven.”

De aftrap in de Italiaanse hoofdstad vindt donderdag om 21.00 uur plaats. Dan gaan we zien of Ajax de zaken recht weet te zetten of dat de onnodig opgelopen schade in Amsterdam helaas te groot blijkt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >