Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Roulerende AS Roma-trainer waarschuwt spelers: ‘Het is nog verre van over’

Waar Erik ten Hag zondag in Waalwijk (0-1) aantrad met zijn sterkste opstelling, daar besloot zijn collega Paulo Fonseca wél spelers rust te geven. AS Roma won zondag met 1-0 van Mitchell Dijks en Bologna, maar het ging eigenlijk al over de return tegen Ajax, donderdag in Stadio Olimpico.

12 april 2021 - 11:39
Tadic Ajarom 1200
Tadic lijkt hier ook aan te geven dat het verre van over is. © Pro Shots

Ten Hag wilde eerst RKC-uit tot een goed einde brengen. Pas daarna kon het vizier op Roma-uit. Zo snel mogelijk kampioensschaal 35 veiligstellen, dat is het devies. De trainer wees op de fitheid van zijn spelers, maar zal wellicht hebben gehoopt dat hij eerder kon wisselen in het Mandemakers Stadion.

De minimale voorsprong van 0-1 maakte dat echter wat lastig. Ja, Mohammed Kudus kwam voor Davy Klaassen, maar bij een grote marge hadden spelers als Oussama Idrissi of wellicht zelfs Quinten Timber van een invalbeurt mogen genieten.

Nee, in Rome pakte Fonseca de zaken anders aan. Hij besloot er flink op los te rouleren om te zorgen dat zijn sterkste spelers zo fit mogelijk aan de aftrap tegen Ajax verschijnen. AS Roma verdedigt in eigen huis een in Amsterdam opgebouwde 2-1-voorsprong.

Op de clubsite van de Giallorossi legt de oefenmeester zijn keuzes uit. “We rouleerden tegen Bologna veel met spelers. Het was belangrijk om enkele spelers die tegen Ajax speelden, rust te geven.”

Goed nieuws voor Fonseca was dat Henrikh Mkhitaryan weer terugkeerde in zijn wedstrijdselectie. De Armeense sterspeler begon nog niet in de basis, maar mocht wel invallen. Voor de Romeinen is dat uiteraard goed nieuws richting donderdag.

Fonseca wilde er echter nog niet al te veel over kwijt in een poging nog een soort van zand in de ogen te strooien. “Laten we richting donderdag kijken hoe hij er dan voorstaat. Hij trainde alleen zaterdag met ons mee en maakte vandaag wat minuten. Het belangrijkste is dat hij beschikbaar is voor het duel met Ajax.”

De Portugese trainer wilde zijn spelers waar mogelijk rust geven, want hij verwacht een pittig returnduel met Ajax. “Het zal een zware wedstrijd worden tegen Ajax. Het is een erg goed team. We moeten verdedigend gefocust blijven en voorkomen dat we fouten maken. We moeten opnieuw honderd procent zijn. Het is belangrijk dat mijn spelers weten dat het nog verre van over is.”

Wij hopen dat de spelers van Ten Hag ook doordrongen zijn van het feit dat het nog verre van over is. Dan kunnen er nog zomaar mooie dingen gebeuren. Nog alles om voor te spelen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >