Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil zo snel mogelijk schaal 35: ‘Met spelers sparen geef je een signaal af’

Ajax is nog twee duels verwijderd van landstitel nummer 35. Zo snel mogelijk kampioen worden, dat was tegen RKC (0-1) ook het devies van Erik ten Hag. Daarom voelde hij er niks voor om spelers rust te geven en begon hij met de sterkste formatie.

12 april 2021 - 08:03
Ten Hag Rkcaja 1200
Ten Hag en Antony na diens wissel. © Pro Shots

Zijn ploeg begon voortvarend en kwam via een geweldig doelpunt van Sébastien Haller, zijn achtste, op voorsprong. Daarna kakte het duel enorm in. De Ajacieden speelden amper nog kansen bij elkaar en zagen hoe RKC nog bijna tot de gelijkmaker kwam met een vrije trap op de lat.

Maar goed, op de lat en dus stopte Ajax na negentig minuten weer een driepunter in de sporttas. Dat maakt dat het thuisduel met AZ de kampioenswedstrijd kan worden. Zoals gezegd, wilde Ten Hag een signaal afgeven in Waalwijk: met de sterkte elf beginnen en zo snel mogelijk kampioen worden.

“In deze fase zijn de punten duur. Kijk naar wat er gebeurde met Bayern München en Manchester City. Het geeft een signaal af als je veel spelers rust geeft. Mijn spelers zijn fit, daarom begon ik gewoon met mijn sterkste elftal,” aldus Ten Hag voor de camera van ESPN.

De trainer wees dus op twee ploegen in andere competities. Zowel Manchester City (1-2 tegen Leeds United) als Bayern (1-1 tegen Union Berlin) wonnen zaterdag niet. Beide ploegen speelden met een gehusseld elftal ten opzichte van de elftallen waarmee ze in de Champions League aantraden, een paar dagen ervoor.

Het kan ook goed aflopen, want AS Roma-trainer Paulo Fonseca won wel met een flink gewijzigd elftal aan het treffen met Bologna. Veel spelers kregen rust en toch werd er met 1-0 gezegevierd.

Bij Ten Hag gaat het vizier nu pas weer op Europees voetbal. Er is hoop dat Maarten Stekelenburg dan weer onder de lat kan plaatsnemen. “Maarten trainde al mee en het is de bedoeling dat hij morgen en overmorgen ook weer volledig kan trainen. Als alles goed gaat, hopen we dat hij donderdag weer beschikbaar is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >