Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax in eigen huis nipt onderuit tegen TOP Oss

Het is Jong Ajax vrijdagavond niet gelukt om tegen TOP Oss tot scoren te komen. En als je niet scoort, kun je ook niet winnen. De bezoekers vonden daarentegen wel het net en stapten zo uiteindelijk met de drie punten van het veld (0-1).

10 april 2021 - 10:21
Jongtop800
Jong Ajax slikt nog altijd meer teleurstellingen dan hen lief is. © Pro Shots

Blessures, pijntjes en gekwakkel met fitheid zorgden ervoor dat Mitchell van der Gaag tegen TOP moest puzzelen met de opstelling. Dat is op zich niet nieuw, want het blijft een beetje behelpen met de beschikbare spelers. Daar stond dan weer wel de aanwezigheid van Jurgen Ekkelenkamp tegenover, die bij de beloftenploeg wedstrijdritme opdeed. 

Het was in de eerste helft eigenlijk wachten op de openingstreffer van Jong Ajax. Maar ja, dan moet je de kansen wel afmaken. Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Ekkelenkamp en Hansen deden dat achtereenvolgens niet. TOP-doelman Bo Geens lag een paar keer goed in de weg, terwijl er ook naast en over werd geschoten.

Op wat speldenprikjes na was TOP nog niet echt gevaarlijk geweest, maar het liet vlak na rust wel zien uiterst effectief te zijn. Joshua Sanches deed wat Jong Ajax naliet, namelijk scoren. De bezoekers kregen zelfs nog een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar dat bleef de talenten bespaard.

Waar Jong Ajax voor rust regelmatig gevaarlijk opdook, daar was het na de thee allemaal een stuk minder. De thuisploeg leek nog altijd aangeslagen door de plotselinge tegentreffer. Van der Gaag probeerde met wissels nog wat te forceren en hoewel Jong Ajax daarna iets meer gevaar stichtte, werd er niet meer gescoord.

Zo verloren de talenten in eigen huis dus met 0-1, waarna het weer een plaatsje op de ranglijst zakte. De nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie neemt het vrijdag 16 april op tegen FC Eindhoven, dat met drie punten minder op plek zestien staat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >