Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Het maakt Timber nul komma niks uit naast wie hij achterin speelt

Jurriën Timber schoof woensdag naast trainer Erik ten Hag aan voor de persconferentie in aanloop naar het eerste kwartfinaleduel met AS Roma. Het zegt iets over de status van de jonge verdediger, die er zoals altijd rustig bij zat.

07 april 2021 - 15:40
Timber 1200 Ajarom
Timber had het fysiek effe lastig bij het eerste, maar is inmiddels gewend. © Pro Shots

Ten Hag verklapt nog niks over basisplaatsen, maar het feit dat Timber achter de perstafel mocht plaatsnemen, zegt stiekem wel genoeg. Al is het niet meer verrassend, want Ten Hag komt vaak superlatieven tekort om te duiden hoe veel vertrouwen hij in de tiener heeft.

Timber lijkt Perr Schuurs in de pikorde wel volledig voorbij en het helpt ook niet mee dat achter de naam van laatstgenoemde een vraagteken staat voor donderdag. Knieklachten, zo liet Ten Hag weten. Al heeft de trainer goede hoop dat Schuurs erbij kan zijn, maar dan vermoedelijk als aanvankelijke bankzitter. 

Timber heeft een streepje voor, zeker nu de spoeling achterin steeds dunner is geworden met de langdurige afwezigheid van Noussair Mazraoui en Daley Blind. Tegen sc Heerenveen (1-2) speelde Timber als rechtsachter, maar mogelijk keert hij tegen AS Roma terug in het centrum.

De vraag aan de jongeling was dan ook of het hem iets uitmaakt naast wie hij speelt. Álvarez, Martínez, Blind…? “Nee, dat maakt mij niet uit. De manier van spelen blijft voor mij gewoon hetzelfde.”

Zijn trainer schaarde zich achter zijn verdediger. “Ik denk inderdaad dat het niet zo veel uitmaakt. De taak blijft voor hem hetzelfde. Jurriën is complementair aan alle spelers die je zojuist noemt.”

Timber kijkt in elk geval uit naar de eerste ontmoeting met de Italianen. Ajax lijkt er klaar voor, al ontbrak tegen Heerenveen de vorm van de dag. “Het was weer even wennen na de interlands, dat kon je denk ik wel zien tegen Heerenveen, maar iedereen heeft zin in morgen.”

Voor Timber – en zeker ook Devyne Rensch – is het een snelcursus grote mannenvoetbal. De ene na de andere belangrijke wedstrijd komt voorbij en steeds moeten de jonkies er weer staan. Hoe moeilijk is dat?

“We waren in de jeugd al gewend om drie duels in de week te spelen, maar bij het eerste elftal is dat natuurlijk veel zwaarder. Misschien is het niet echt opgevallen, maar daar heb ik fysiek echt wel moeite mee gehad. Je went er ook wel snel aan. Het gaat me nu makkelijker af.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >