Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag prijst winnaarsmentaliteit Ajacieden richting AS Roma-thuis

Waar Erik ten Hag na Heerenveen-uit (1-2) wat aanmerkingen had over de mentaliteit van zijn spelers, sprak hij juist daarover zeer lovende woorden in aanloop naar de duels met AS Roma.

07 april 2021 - 13:56
Ten Hag Ajarom 1200
Schuiven met Klaassen? Dat gaat Ten Hag niet doen. © Pro Shots

In het Abe Lenstra Stadion koos de trainer ervoor om Devyne Rensch voor de verdediging te posteren en Jurriën Timber als rechtsachter te laten starten. Edson Álvarez stond centraal achterin. Echt lekker liep het niet en in de tweede helft werd dan ook flink geschoven om zaken op orde te krijgen.

Ten Hag wilde niks weten van een mislukt experiment of iets. Het had niks te maken met hoe het stond, maar wel met een gebrek aan tempo en mentaliteit. Er werden in balbezit verkeerde keuzes gemaakt en vooral in de omschakeling zat het niet goed. Dat moet tegen Roma echt veel beter.

Ten Hag lijkt er niet aan te twijfelen dat dit alles tegen de Giallorossi goed komt. Juist mede dankzij een uitstekende mentaliteit. Een echte winnaarsmentaliteit, zoals de trainer het noemde tijdens de gebruikelijke persbabbel in aanloop naar wéér een belangrijke wedstrijd.

Praten over de spelers die er niet bij zijn, heeft doorgaans weinig zin. De trainer heeft het liever over de manschappen die hij wél tot zijn beschikking heeft. Ten Hag antwoordde dan ook ontkennend op de vraag of hij een moeilijke puzzel moet leggen, nu Blind, Mazraoui, Haller, Onana en wellicht Stekelenburg ontbreken.

“Nee, ik hoef niet te puzzelen. Waar spelers wegvallen, daar vullen anderen het in. Of Onana, Haller of Blind er nu wel of niet zijn. Natuurlijk, het zijn ontiegelijk goede spelers, maar we kunnen ook goed voetbal spelen én winnen met de spelers die overblijven.”

Ten Hag vervolgt: “Dat wil niet zeggen dat we ze niet missen, maar we hebben genoeg spelers die kwaliteit brengen en een team vormen. Ook als we niet goed spelen, dan winnen we. Deze groep heeft een goede winnaarsmentaliteit en de jongens zijn bereid elkaar te helpen. Dan zak je niet door de ondergrens.”

AS Roma mist eveneens de nodige spelers, maar dat maakt Ten Hag allemaal weinig uit. “Ik keek net effe naar hun selectie, maar daarin zitten nog 25 topspelers. Ze hebben zo veel keuzemogelijkheden. Roma brengt sowieso een goed team op het veld en wij moeten donderdag vooral op de nul spelen. We willen dat uitdoelpunt niet incasseren. Het is sowieso na donderdag nog niet afgelopen…”

De Italianen spelen nogal wisselvallig in de Serie A, maar Europees komt AS Roma al beter voor de dag. “Het is een attractieve ploeg,” oordeelt Ten Hag. “Ze willen winnen op een aantrekkelijke manier, maar ze kunnen ook zomaar op z’n Italiaans spelen. We moeten op alles voorbereid zijn. Ik verwacht hele mooie duels tegen een goed voetballende ploeg. Hun kracht? Ze spelen met moed en kunnen met vaardig aanvalsspel een overtal creëren.”

In het eigen aanvalsspel heeft Davy Klaassen een belangrijke rol. Schuiven met de middenvelder gaat Ten Hag dan ook niet doen. “Davy kan uitstekend in de controlerende rol spelen, maar vormt voorin wel een goed koppel met de spits en de vleugelspelers. Daaraan tornen zal ik op dit moment niet snel doen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >