Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber vindt spelen tegen Dzeko niet spannend, wel heel erg leuk!

Edin Dzeko is de alweer 35-jarige spits van AS Roma en heeft al een heel voetballeven achter de rug. Een topspits, nog altijd. Jurriën Timber is 19 jaar en heeft juist nog een voetballeven voor zich. De twee treffen elkaar donderdag in de Johan Cruijff Arena en de jonge Ajacied kijkt ernaar uit.

07 april 2021 - 13:01
Timber 1200 Romaja
Timber heeft nog een heel voetballeven voor zich. © AFC Ajax

De Bosnische diamant. Dat is de bijnaam die Dzeko door de jaren heen verdiende. Timber heeft nog geen bijnaam, maar wie weet wat er voor hem nog in het verschiet ligt. Zijn voetballeven is nog lang en de stappen die hij daarin maakt groot. Hij geniet het volle vertrouwen van zijn trainer Erik ten Hag.

De tiener schoof aan tijdens de persconferentie in aanloop naar het eerste duel met AS Roma en dus waren wij van Ajax Life benieuwd of Timber het bijzonder vindt om zijn krachten te meten met een topspits als Dzeko. Is dat nog spannend? Bereidt hij zich daar nog op een speciale manier op voor?

“Nee, niet anders dan op andere wedstrijden, maar het is natuurlijk wél heel leuk,” geeft Timber rustig antwoord op de vraag. Een glimlach breekt door. “Ik vind het niet per se spannend, maar juist leuk. Ik ken Dzeko nog goed van toen ik nog jong was. Toen speelde hij nog bij Manchester City. Nu mag ik tegen zo’n ervaren spits voetballen, dus ja, dat vind ik wel bijzonder.”

Nog niet zo lang geleden zat Timber nog thuis voor de buis, toen Ajax furore maakte in de Europa League. Het seizoen onder Peter Bosz, dat eindigde met een finaleplek in Stockholm. Timber weet het nog goed.

“Zeker. Ik zat toen echt als Ajaxsupporter voor de televisie. Het was volop genieten van dat team. Welke wedstrijd ik het mooiste vond? Ehm, het thuisduel met Lyon. Het uitduel trouwens ook. Ja, dat waren mooie potjes!”

Wij zijn benieuwd hoeveel mooie EL-potjes Timber dit seizoen zelf nog speelt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >