Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller baalt van mensen die denken te weten wat er in zijn hoofd omgaat

Sébastien Haller stond in Fryslân weer in de punt van de aanval en vond met een snelle voetbeweging het net. Hij veranderde een schot van Lisandro Martínez van richting en schonk Ajax daarmee de 1-2-overwinning. Dat voelde goed, al voelen sommige dingen ook minder goed…

05 april 2021 - 07:44
Haller 1200
Het duurde even voor de VAR eruit was, maar de treffer van Haller bleek geldig! © Pro Shots

In de kleedkamer van het Abe Lenstra Stadion mocht Haller dan toch een keer ervaren hoe het is om het zwart-gouden Europese shirt over de schouders te trekken. Het stond hem in elk geval goed. Maar wat de spits betreft gaat het echt veel te vaak over de vergeten vinkjes. Zeker omdat veel mensen stellen dat hij om die reden niet zijn beste spel zou spelen.

“Jullie houden ervan om het te hebben over het feit dat ik niet mag spelen in Europa en dat ik daarvan gefrustreerd ben geraakt. Niets daarvan is waar. Ik vind het leuk om de jongens te zien spelen. Die dingen gebeuren en ik focus me hier niet op. Het belangrijkste is presteren wanneer ik speel.”

Zo, dat lucht op. Voor de camera van ESPN moest Haller dat toch even kwijt. Dat hij belangrijk was met een doelpunt gaf hem in elk geval een goed gevoel. “Het was lang geleden dat ik had gescoord. Ik miste dat gevoel flink. Of ik nerveus werd dat ik niet scoorde? Nee, de oorzaak die mensen erachter zoeken vind ik lastiger.”

Het is niet de eerste keer dat Haller een tikje baalt van mensen die zogenaamd precies weten wat er in zijn hoofd omgaat. Zo reageert hij niet altijd uitbundig na het maken van een doelpunt, maar dat betekent niet dat hij geen plezier heeft in het spel.

Ajax speelde in het Abe Lenstra Stadion niet de beste wedstrijd van het seizoen en ook Haller stak niet in grootse vorm. Niet voor het eerst was er veel irritatie bij de aanvaller zichtbaar, als dingen niet lukten. Hij kreeg ook nog eens een opzichtige uitbrander van Dusan Tadic.

Dat alles had te maken met druk zetten. Of nou ja, het alibi-druk zetten. Een beetje meelopen voor de schijn, maar niet vól aanzetten, waardoor je er een pass uit kunt halen. Tadic ontplofte met heftige handgebaren en een paar niet mis te verstane woorden.

Een schepje erbovenop, een tandje erbij als dingen niet lukken. Precies dat is wat Erik ten Hag ook al een aantal keer heeft gezegd over Haller. De winnende treffer van de aanvaller was dan ook prettig. Vooral voor hemzelf.

“Dit is de kracht van het team. Niet goed spelen en toch winnen. We kunnen niet blij zijn met het spel, maar wel tevreden met de overwinning. Nee, we kunnen niet zeggen dat het een goede wedstrijd was, maar de mentaliteit was goed,” aldus Haller, die het slechte veld nog benoemde, maar dit ook niet direct als excuus wilde opvoeren.

Haller heeft in elk geval nu een zwart-gouden shirt met zijn naam erop. Een instant collectors-item, zeker ook met de gouden eredivisiebadge op de mouw.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >