Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wandelroutes SV Ajax slaan aan: ‘Zó fijn elkaar weer even te zien!’

Er is niks fijner dan er in deze coronatijden even op uit te gaan om wat frisse lucht te happen. Precies om die reden introduceerden wij drie wandelroutes, die je meenemen langs de rijke geschiedenis van Ajax. Supporter Kenny (35) volgde de routes met zijn vaste Ajaxmaten en hield er een goed gevoel én zere voeten aan over! We belden voor een stukje nazorg!

31 maart 2021 - 12:25
Wandelen 1200
Het eindpunt na een dagje wandelen in zicht. © Kenny

Zere voeten, Kenny?
“Haha, ik voel het nog steeds ja! Ik ben geen geoefende wandelaar. We besloten jullie wandelroutes aan elkaar te knopen en in één keer te lopen. Dat is 24 kilometer. Dus ja, ik voelde ‘m wel einde dag. En nog steeds. Mochten andere mensen aan de wandel gaan, goede wandelschoenen is wel echt een must, zeg maar. Maar goed, voor anderen binnen mijn vriendengroep was het een makkie en relaxter dan voor mij. Stelletje fanatiekelingen.”

Met wie en waarom heb je de wandelroutes gevolgd?
“Met de vaste vriendengroep van Ajax. Met z’n achten. We komen overal vandaan. Uit Amsterdam, maar ook van buitenaf. Normaal zie je elkaar altijd op wedstrijddagen, uit en thuis. Zowel nationaal als in Europa. Dat valt door corona allemaal weg en dus zie je elkaar veel minder vaak. We zijn een onwijs hechte groep, dus het was ontzettend tof om er weer even op uit te kunnen met z’n allen. Ik kan het iedereen aanraden.”

Het niet naar Ajax kunnen gaan hakt erin, hè?
“Nou, dat mag je wel zeggen. Bij Ajax zijn er zo veel vriendschappen geboren en je keek wekelijks uit naar de wedstrijddagen. Juist die dagen op Zuid mis je. De vriendschap, de spanning, de voorpret, alles! Daarom is het tof om zulke dingen nog met elkaar te kunnen doen. Zo’n dagje wandelen langs de geschiedenis van Ajax en door onze mooie stad is een mooie gelegenheid elkaar weer te zien. Amsterdam is gewoon ook echt prachtig. De stad en zijn mooie oude gebouwen maakt me ook echt trots. Eén van de jongens had jullie wandelroutes gedownload en uitgeprint. De meeste verhalen en punten langs de route ken je wel, maar het is toch leuk om erlangs te lopen of er even bij stil te staan. Vooral rond De Meer stonden we bij wat zaken stil, al was het vooral lekker lachen, gieren en brullen.”

Hoe lang zijn jullie op pad geweest?
“We verzamelden rond 10.00 uur bij het Noorderpark. Het was ongeveer negen kilometer naar het Olympisch Stadion. Daar hebben we even lekker wat gegeten bij de FEBO en toen snel door. Te lang stilstaan is niet handig, want dan ga je het voelen. Dus beter gelijk door met de route richting De Meer. Vandaar naar de Johan Cruijff Arena. Daar kwamen we rond 15.30 uur aan.”

Wat zullen jullie graag naar binnen hebben gewild…
“Zeker, maar we maakten de cirkel wel mooi rond hoor. Kijk, op wedstrijddagen spreken we normaal gesproken af voor de JinSo. Flink wat sixpackjes bier van de Appie onder de arm en gaan. Dat werk. Precies zo eindigden we zondag ook. Met biertjes van de Appie naast ons stadion. Eindigen zoals we normaliter beginnen. Het was een mooie dag.”

Waarom is Ajax zo belangrijk voor jullie?
“Het is lastig om dat voor de anderen te zeggen, maar het begon bij mij al toen ik klein was. Ik ben nu 35 jaar en maakte de glorietijden in de jaren zeventig niet mee. Voor mij begon het midden jaren negentig met het voetbal onder Louis van Gaal. Pfoe, wat is er veel gebeurd na die tijd… De verhuizing naar de Arena, je eerste seizoenkaart, nieuwe vriendschappen… Ajax vervult me met trots. Gek hè, hoe dat werkt? Die periode onder Peter Bosz richting finale in Stockholm. Pfoe, Ajax maakte toen de stad Amsterdam. Mooi man.”

Wil jij net als Kenny en zijn maten op pad? Check dan hier al onze wandelroutes langs de geschiedenis van Ajax en door onze mooie stad Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >