Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over zenuwslopende return AS Roma - Ajax!

Hoe vaak heb jij al op de klok gekeken? 21.00 uur is nog ver weg, hè? Nog even geduld, Ajacieden. Onze mooie club tracht donderdagavond een 1-2-achterstand tegen AS Roma goed te maken. De inzet is helder: een halve finaleplek in de Europa League. Hieronder drie dingen die aardig zijn mee te pakken richting het beginsignaal.

15 april 2021 - 10:42
Drie Dingen Romaja 1200
De onverzettelijkheid van Martínez is nodig donderdag. © Pro Shots

Ten Hag houdt kaarten op zak
Devyne Rensch zit een schorsing uit wegens een gele kaart in het heenduel, dus is de vraag hoe Erik ten Hag zijn absentie oplost. Noussair Mazraoui is op de weg terug, maar bleef achter in Amsterdam. Gekeken wordt dus naar Sean Klaiber of Jurriën Timber. De trainer liet tijdens de persconferentie zelfs de naam van Quinten Timber vallen, maar die optie kunnen we ons zo direct niet voorstellen.

Welke kaart Ten Hag gaat trekken? Het is afwachten, want hij wilde er logischerwijs niks over kwijt. Zien we Edson Álvarez donderdag centraal naast Lisandro Martínez of speelt de Mexicaan op het middenveld? Dan zou Perr Schuurs zomaar weer in beeld kunnen komen. Hou zou jij dit vraagstuk oplossen?

Schuurs is ook één van de spelers die bij Ajax op scherp staat. Dit geldt eveneens voor David Neres en Nicóóóó Tagliaficóóóó. Al zijn dat zaken waar de Ajacieden vast niet mee bezig zijn. Alles is geoorloofd om de 1-2-achterstand om te buigen. Hoe dan een eventuele halve finale aan te vliegen is van later zorg, nietwaar?

Fonseca wil voetballen alsof heenwedstrijd nooit is gespeeld
Hij ontbrak in het heenduel wegens een schorsing, maar voor de return is Rick Karsdorp weer beschikbaar. De verdediger van AS Roma kijkt uit naar de confrontatie met Ajax. Hij weet als geen ander hoe het is om tegen Ajax te spelen, maar benadrukt dat zijn verleden als Feyenoorder niet telt.

“Natuurlijk is deze wedstrijd voor mij bijzonder, maar het is niet Rick tegen Ajax. En ook geen Feyenoord tegen Ajax. Het is gewoon AS Roma tegen Ajax en wij gaan er alles aan doen om verder te bekeren,” aldus de Nederlander, die stelt dat zijn ploeg er nog niet is. “Ajax zal weer gaan aanvallen en ons onder druk willen zetten. Wij willen hetzelfde, we gaan het zien.”

Zijn trainer Paulo Fonseca maakte het duel vooraf heel groot, tijdens de persconferentie in aanloop naar de aftrap. “Het is voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. We weten allemaal wat hiervan afhangt. We moeten de perfecte wedstrijd spelen om de halve finales te halen. We moeten ons niet meer bezighouden met de heenwedstrijd, maar strijden alsof die wedstrijd nooit is gespeeld,” aldus de Portugese coach.

Ook de Italiaanse sportpers pakte uit. Zo kopte La Gazetta dello Sport met koeienletters ‘LA PARTITA D’ORO’, dat zoveel betekent als ‘de wedstrijd van goud’. Wij hopen daar in elk geval net zo hard op, maar dan wel vanuit Amsterdams perspectief bekeken. De Italianen verwachten de Armeense sterspeler Henrikh Mkhitaryan donderdag in elk geval terug in de basis van Roma.

De wolf in het logo van AS Roma
Associazione Sportiva Roma heeft verschillende bijnamen, zoals I Giallorossi (de rood-gelen) en I Lupi (de wolven). De wolf zien we ook terug in het clublogo. Deze bevat een afbeelding van de jongens Romulus en Remus, die worden gezoogd door de Capitolijnse Wolvin.

Zij voedde de bij hun moeder weggehaalde en in een rivier gedumpte jongens op alsof ze van haar waren. In de Romeinse mythologie is Romulus de legendarische stichter van Rome, waarbij Remus zijn tweelingbroer is. Volgens de mythe is de tweeling grootgebracht door de wolvin.

Nog niet zo lang geleden, in 2018, was het embleem van I Lupi een brug te ver voor de Iraanse staatstelevisie. Want ja jongens en meisjes, tepels! Tepels van een wolvin. En blote jongetjes eronder. Brrrr!!!

Dat was even een brug te ver, dus werd het logo tijdens de kwartfinale van de Champions League tegen FC Barcelona gecensureerd in beeld gebracht. Blokjes over twee wolfjes en hun ‘stiefmams’. Het is allemaal wat.

Wat ook allemaal wat is? Het lange wachten op het beginsignaal... Hopelijk is de Engelse scheidsrechter Anthony Taylor zijn fluit niet vergeten!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >