Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg: ‘Ben hier voor Ajax, niet om Roma te laten zien wat ik kan’

Maarten Stekelenburg is volledig hersteld van zijn knieklachten en staat donderdag onder de lat van Stadio Olimpico. Een plek die hij goed kent, want hij droeg het AS Roma-logo tussen 2011 en 2013 op de borst. Een onuitwisbare indruk maakte hij in Italië niet, maar daar haalt hij zijn motivatie niet uit.

14 april 2021 - 19:46
Stekelenburg Training 1200
Stekelenburg is fit genoeg voor de return in Rome. © AFC Ajax

“Als ik daar mijn motivatie uit moet halen, dan gaat er iets niet goed,” klonk het dan ook droogjes uit de mond van de keeper. “Ik ben hier niet om ze bij Roma te laten zien wat ik kan. Ik ben hier voor Ajax, daar gaat het om. De tijd hier was leerzaam, maar moeilijk. Ik had het prima naar mijn zin, maar ik kwam vanuit Ajax wel in een heel andere wereld terecht. Daar moest ik mee leren omgaan.”

Inmiddels heeft Stekelenburg al een heel voetballeven achter de rug en hij heeft van geen enkele carrièrekeuze spijt. “Als je niet presteert, dan ligt het altijd aan jezelf,” klonk hij reëel, terwijl hij zich hardop besefte dat het alweer bijna tien jaar geleden is dat hij in Rome neerstreek. Voor hem is Stadio Olimpico dus bekend terrein, al blijven de 72.700 stoeltjes leeg. Geen fanatieke Romeinen die de boel opzwepen.

Stekelenburg maakte de heenwedstrijd noodgedwongen vanaf de tribune mee en zag hoe Ajax in eigen huis onnodig met 1-2 van Giallorossi verloor. De gemiste pingel van Dusan Tadic en de ketser van zijn vervanger Kjell Scherpen. Dat vanaf de zijlijn beschouwen is nooit leuk. Je wil helpen, maar dat kan dan niet.

Toch vindt Stekelenburg dat Scherpen het goed heeft gedaan. Wat moet hij ook anders zeggen? “Mensen maken fouten. Voetballers en keepers ook. Dat is vervelend voor hem. Het zal hem nog wel eens gebeuren, net zoals het mij nog wel eens zal gebeuren. Je steunt elkaar dan. Altijd. Je wint met z’n allen en je verliest met z’n allen.”

Hopelijk wordt het donderdag winnen met z’n allen. Als Ajax net zo goed speelt als in Amsterdam, dan kan het kwartje ook zomaar goed vallen. “We speelden een hele goede heenwedstrijd, maar de kansen die je krijgt moet je afmaken. Dat gaat donderdag hopelijk een stuk beter. Er zal niet heel veel ruimte liggen, dus die zullen we moeten creëren.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >