Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag laat in Rome doorschemeren Ajax ook volgend seizoen te trainen

Ajax landde vanmiddag na twee uurtjes vliegen in Rome, waarna Erik ten Hag en Maarten Stekelenburg in de perszaal van Stadio Olimpico plaatsnamen achter de microfoon. Het ging over de return, maar Ten Hag keek desgevraagd ook vooruit naar volgend seizoen.

14 april 2021 - 19:24
Ten Hag Stekelenburg 1200
Stekelenburg kan in elk geval keepen in Rome, fijn! © AFC Ajax

Er werden geen beloftes gedaan of iets, maar de Ajaxtrainer was wel helder op de vraag of hij – ook bij eventuele uitschakeling – volgend seizoen werkzaam is in Amsterdam. “Dat denk ik wel. Ik heb het uitstekend naar mijn zin. We bouwen aan een ploeg die kan wedijveren met grote clubs in Europa. Daar wil ik volgend seizoen een vervolg aan geven. Met andere ontwikkelingen ben ik niet bezig.”

Nogmaals, garantie tot de deur, maar het zijn toch prettige uitspraken. Tenminste, als je Team Ten Hag bent. De coach stelde verder van mening te zijn dat zijn Ajax zich op tactisch en technisch vlak kan meten met de Italiaanse top. Ontwikkelpunt is echter de meedogenloosheid, die veel topclubs in De Laars hebben.

“Dat is ook ervaring,” aldus Ten Hag. “Mijn spelers zouden zich daaraan aanpassen als ze vaker dit soort wedstrijden zouden spelen. Dan zouden ze die meedogenloosheid ook kweken, maar voorlopig hebben Italianen daar een streepje op voor.”

Ten Hag wilde niet zeggen wat hij donderdag doet met de schorsing van Devyne Rensch. “We hebben daar verschillende mogelijkheden. Ik ga nu niet vertellen welke kaart ik speel. We hebben daar opties met Sean Klaiber, Jurriën Timber en ook Quinten Timber kan daar uit de voeten. Het is ook afhankelijk van fitheid van spelers. Perr Schuurs is er even uit geweest, dus we moeten morgen ook kijken wat er nodig is.”

De trainer benadrukte wel dat alle spelers die mee zijn ook fit genoeg zijn om een rol te spelen. Dat geldt dus voor Schuurs, maar eveneens voor Brian Brobbey. Waar Ten Hag niks over de rechtsbackpositie kwijt wilde, gaf hij ook niks prijs over wat hij met Dusan Tadic gaat doen.

De suggestie werd de laatste dagen nog wel eens gewekt om met Brobbey voorin te beginnen en Tadic vanaf de flank te laten starten. “Tadic heeft onvoorstelbaar veel rendement vanuit de linkerzone, maar ik heb nooit gezegd dat hij in de rol als spits niet goed is. Ik ben ook afhankelijk van wat ik tot mijn beschikking heb, wat ik nodig heb tegen bepaalde tegenstanders en vorm van spelers. Jullie gaan het morgen zien.”

De wedstrijd begint donderdag om 21.00 uur en het is aan Ajax om een 1-2-achterstand om te buigen richting een plekje in de halve finale van de Europa League.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >