Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: met welke formatie draai jij het om in Rome?

Als Ajax de volgende ronde van de Europa League wil bereiken, moet het donderdag aan de bak in Rome. Het is zeker niet onmogelijk, maar een makkelijke opgave wordt het ook weer niet. Met welke basiself Ajax de meeste kans heeft om door te gaan? Dat bepaal jij!

14 april 2021 - 15:50
Th11romauit800
Zie hier twee potentiële vervangers van Rensch. © AFC Ajax

Maarten Stekelenburg is op bezoek bij AS Roma weer inzetbaar. De doelman moest het heenduel met de Romeinen nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een knieblessure, maar neemt in Stadio Olimpico weer gewoon plaats onder de lat. En dat is goed nieuws, al denkt Kjell Scherpen daar misschien anders over. 

Tegenover de terugkeer van Stekelenburg staat wel de afwezigheid van Devyne Rensch. De jonge verdediger is geschorst en bleef daarom achter in Amsterdam. Daarmee komen we gelijk bij de belangrijkste vraag in aanloop naar de return: hoe vang jij de absentie van Rensch op?

Er zijn tal van mogelijkheden om Rensch te vervangen, maar we zijn vooral benieuwd naar jouw ideeën daarover. Als jij het bijvoorbeeld niet ziet zitten om veel te schuiven en te puzzelen met de opstelling, dan snappen we best dat je Sean Klaiber als alternatief uitkiest. Een rechtsback voor een rechtsback, geen gedoe.

Zoals gezegd zijn er ook andere opties. Wie weet schuif jij Jurriën Timber wel door naar rechtsachter en ga je liever opzoek naar een vervanger voor de positie centraal achterin. Daar kun je kiezen uit Perr Schuurs of Edson Álvarez. Maar als je Álvarez weghaalt op het middenveld, moet je daar weer iemand anders inpassen. Mohammed Kudus misschien? 

Genoeg smaken dus! Het is daarom hoog tijd om onze app te openen, of te downloaden als je dat nog niet hebt gedaan. Kies vervolgens in het tabblad 'de tribune' het duel met AS Roma uit en sleep de spelers naar hun gewenste positie op het veld. Simpel, toch?

Als je klaar bent, is het daarna alleen nog maar een kwestie van jouw opstelling delen via socials. Als je #tenhagself toevoegt, komen er vanzelf medesupporters bij je op de lijn voor een potje ouderwets discussiëren!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >