Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax geeft tegen Jong AZ maar weer eens voorsprong weg

We kunnen de wedstrijdverslagen van Jong Ajax inmiddels wel onder de copy-paste toetsen zetten, want keer op keer ontvouwt zich eenzelfde soort scenario. Goed voetballen en op voorsprong komen, om vervolgens alsnog te verliezen. Het gebeurde maandagavond weer, nu tegen Jong AZ (2-1).

16 maart 2021 - 10:24
Jazjaj800
Ünüvar raakt steeds beter in vorm, nu Jong Ajax zelf nog… © Pro Shots

We moeten altijd in ons achterhoofd houden dat ontwikkeling bij Jong Ajax centraal staat, maar je hoopt toch ook dat de beloftenploeg gewoon goede resultaten boekt. We weten dat het team jong en onervaren is, maar het kan en moet de laatste weken gewoon beter.

Op bezoek bij Jong AZ leek het aanvankelijk ook beter te gaan. De Alkmaarders hadden weliswaar de grotere kansen op de openingstreffer, maar Jong Ajax deed niet veel onder voor de thuisploeg. Het kwam via Naci Ünüvar dan ook op voorsprong, nadat hij een fraaie combinatie met Brian Brobbey was aangegaan.

Het duel ontpopte zich tot een aantrekkelijke wedstrijd, met kansen over en weer. Er zat alleen één verschil tussen beide ploegen, want in tegenstelling tot Jong Ajax maakte Jong AZ de kansen wel af. En tja, als je een wedstrijd wil winnen, moet er toch echt worden gescoord.

Jong AZ deed dat dus wel, twee keer om precies te zijn. Eerst via Jelle Duin en daarna door Kenzo Goudmijn. Jong Ajax had via onder anderen Brobbey en Ünüvar echt wel de kans om er een gelijkspelletje uit te slepen, maar de drie punten bleven desondanks in Alkmaar.

Door de nederlaag zakt Jong Ajax maar weer eens een plaatsje op de ranglijst. De ploeg staat nu op een teleurstellende dertiende stek, terwijl de clubs om hen heen nog een wedstrijd tegoed hebben. Eén van die clubs is MVV, tegen wie de talenten het vrijdag opnemen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >