Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ik zou Ten Hag zo mijn huis laten verkopen!

Erik ten Hag… De man scoorde bij mij maandagavond weer punten hoor. Hoe? Door tijdens het online evenement van Ajax een rondleiding te verzorgen door de catacomben van de Johan Cruijff Arena. Hij nam presentator Humberto Tan als een soort verkoopmakelaar op sleeptouw en dat leverde vermakelijke beelden op.

16 maart 2021 - 09:29
Makelaar Ten Hag 1200
Als Ten Hag ooit stopt als trainer, dan kan hij zo door als makelaar! © AFC Ajax

Speciaal voor seizoenkaarthouders organiseerde de club het online-evenement ‘Ajax kijkt vooruit’. Het eerste deel van het programma was vooral bedoeld om seizoenkaarthouders voorzichtig te bewegen om geen geld terug te vragen voor de wedstrijden die ze wegens corona niet konden bezoeken.

Presentator Tan kwam zelfs met een verzinvriend op de proppen, die hem zou hebben toegefluisterd ‘dat hij geen compensatie zou vragen als Ajax van zijn geld een goede spits zou kopen.’ Het was precies het voorzetje dat nodig was om hier nog even flink op door te gaan, waarbij gelukkig wel werd gesteld dat Ajacieden die wél geld terugvragen ook echte supporters zijn. De opmerking van directielid Menno Geelen dat de club niet in de portemonnee van Ajacieden kan kijken, was een terechte.

Maar goed, Ten Hag dus! Halverwege de uitzending pakte de trainer zijn moment. En hij deed dat op zijn kenmerkende wijze en het maakte mij direct weer een beetje meer fan van de man.

'Kijk, dit is de woonkamer. Let vooral op de prachtige halfspaces. Kantelen we snel door naar de achtertuin, waar de restruimtes niet te belopen zijn.'

Hij mocht Tan de verboden plekjes in het Ajaxstadion laten zien. Goedgekleed sleepte hij de presentator als een volleerde makelaar de Arena door en toonde ons daarmee als kijker plekjes in het stadion die we nog niet kenden. Een heuse bioscoopzaal, de gym en de aparte kleedkamer van de technische staf, die qua uitstraling precies lijkt op de kleedkamer van de spelers. Ik had er geen idee van.

Terwijl de succescoach deed wat hij deed, dacht ik alleen maar: als ik ooit mijn huis verkoop, dan vraag ik Ten Hag als mijn verkoopmakelaar.

Dat moet fantastisch zijn: “Ja, deze woning is hongerig, heeft grinta, heh. Je moet zo’n huis goed aannemen. Een huis moet een veilige haven zijn, huh. Kijk, dit is de woonkamer. Let vooral op de prachtige halfspaces. Kantelen we snel door naar de achtertuin. Daar is nog wel wat lucht naar boven, heh, maar als je goed ageert en hoog in de concentratie zit, dan kun je de restruimte uitstekend benutten. Die is hier eigenlijk niet te belopen. Het is een fantastisch huis, maar het moet altijd beter. Dat was de rondleiding, heh. U mag er 24 uur van genieten, maar dan moet er wel een ‘kreezie’ bod liggen.”

Huis is zo verkocht. Weet ik zeker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >