Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen verspeelt koppositie na nederlaag tegen PEC Zwolle

Een dubbele matchday tegen PEC Zwolle vandaag, waar Ajax Vrouwen als eerste mocht aftrappen tegen de Blauwvingers. Dat deed het echter niet met het gewenste resultaat, want door een 0-1-nederlaag tegen PEC heeft PSV de koppositie overgenomen.

14 maart 2021 - 14:08
Ajavpec800
Een pijnlijke middag voor Ajax Vrouwen... © Pro Shots

PEC had een paar minuten nodig om even in te komen, maar daarna greep de uitploeg het initiatief. Terwijl het Ajax Vrouwen maar niet lukte om van achteruit op te bouwen, werden de Blauwvingers juist meermaals gevaarlijk. Zo werd Lize Kop eerst bijna verrast met een vrije trap in de korte hoek en zag ze daarna een halve omhaal maar net naast gaan.

Met verse krachten probeerde Danny Schenkel na rust wat te forceren. Dat lukte best aardig, want Ajax Vrouwen dook veel vaker op voor het doel van PEC. Zo hadden Sherida Spitse, Marjolijn van den Bighelaar en Nikita Tromp hun ploeg op voorsprong kunnen schieten, ware het niet dat de Zwolse doelvrouw drie keer achter elkaar in de weg lag.

Toch was het PEC dat uiteindelijk de ban brak. Na een goede dieptepass stond Marushka van Olst ineens oog in oog met Kop, waarna ze rustig bleef en de bal langs de Ajaxgoalie schoof. Schenkel greep na de tegentreffer wederom in met een dubbele wissel, maar ondanks een paar grote kansen, was het PEC dat er met de drie punten vandoor ging.

Door de nederlaag tegen PEC ziet Ajax Vrouwen de koppositie overgenomen worden door PSV. De ploeg van Schenkel krijgt woensdag de mogelijkheid om deze weer terug te pakken, als het om 20.00 uur aftrapt in Eindhoven voor een heuse titelkraker.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >