Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zonder onzekerheid rond Promes was Idrissi nooit gehuurd

Tsja, je kon erop wachten. Spartak Moskou wil zekerheid over de juridische status van Quincy Promes. Het is alsof nieuws in Rusland met een vertraging landt, want zeg nu zelf: was dat niet de aanleiding voor dit alles? Grote winnaar voorlopig is Oussama Idrissi.

04 februari 2021 - 16:48
Idrissiipvpromescar
Ajax zit sowieso goed, dus wat dat betreft geen probleem! © Pro Shots

Spartak zet in op juridische – en indirect ook financiële zekerheid – omtrent Promes, maar Ajax kan die zekerheid natuurlijk nooit bieden. Het kan zomaar gebeuren dat Promes zich voor een rechter moet verantwoorden, aangezien hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij.

Die verdenkingen zijn er niet zomaar en daarom is Spartak niet van plan om zomaar het hele risico voor zijn rekening te nemen. En dus is er een impasse ontstaan, terwijl het plan was dat Promes allang de deur bij Ajax achter zich had dichtgetrokken.

Sterker nog, er is zelfs een vervanger gehaald. Idrissi maakt het seizoen op huurbasis af in Amsterdam. “Als we zeker zouden weten dat Promes was gebleven, dan was Idrissi niet gekomen,” helderde Erik ten Hag op tijdens een persmoment.

Qua nummers zit Ajax prima in zijn aanvallers en het was vooral ook zaak dat zo te houden. “Ik kan niet uitweiden over details in de zaak-Promes, want die liggen niet op mijn bordje, maar PSV liet ooit Lazovic vertrekken en dat had grote consequenties. Daarom ben ik blij dat we pro-actief hebben gehandeld.”

“Wij hebben op het vertrek van Promes ingespeeld, dus we zijn gedekt,” vervolgde Ten Hag, die ook weet dat de Russische transfermarkt nog vrijwel de hele maand februari open is. Maar nu zit de trainer dus wel met twee linksbuitens, terwijl Dusan Tadic zich daar ook goed voelt en vindt dat hij niet per se gespaard hoeft te worden.

Ten Hag: “Uiteindelijk zijn het de besten die spelen, de spelers met wie je het beste resultaat denkt te halen. Idrissi gaat duidelijk zijn kans krijgen. De kans om een uitstekende speler als Idrissi te halen, kwam voorbij en hij past ons heel goed.”

“Ik kan 23 spelers opnemen in mijn wedstrijdselectie en we bekijken per keer wie we nodig hebben. Idrissi maakt een goede indruk tijdens de eerste trainingen. Hij heeft bij Sevilla nog niet heel veel gespeeld, maar wel alle trainingen meegedaan. Wat hij nodig heeft, is de praktijk. Wedstrijden. Hij kan zeker beginnen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >